Mondo News

Pui pariu că nu știai? De ce este bine să bei bere după ce faci sport

Luni, 06 Mai 2019 17:01
Scris de: Vlad Economu
Pui pariu că nu știai? De ce este bine să bei bere după ce faci sport

Cercetătorii au analizat efectele berii asupra sportivilor și atleților din cursele de anduranță și au descoperit proprietăţile uimitoare ale acestei băuturi. Conform unui articol publicat în “American College of Sports Medicine”, berea este băutura ideală pentru organismul uman după o competiție istovitoare asigurând necesarul de minerale și carbohidrați pierduți în timpul efortului.

Specialiștii susţin că recuperarea acestor substanțe este vitală pentru sportivi. Aportul redus de alcool din bere încetinește procesul de asimilare a nutrienților, ceea ce este ideal în contextul refacerii și recuperării organismului după un efort mare și pregătirea lui pentru o nouă sesiune de activitate.

Cu toate acestea, cercetătorii americani care au analizat 500 de sportivi de ambele sexe în perioada de recuperare de după competiție recomandă varianta de bere fără alcool. Și asta pentru că berea fără alcool este o băutură izotonică, bogată în electroliți și alte substanțe eliminate de organism în timpul efortului.

Ce se întâmplă dacă bei patru beri pe zi?

În plus berea fără alcool este de patru ori mai bogată în potasiu și de trei ori mai mulți carbohidrați decât berea care conține 4,5% alcool. Însă nu trebuie să exagerați! Este suficientă o halbă de bere. După care este bine să beți 250 mililitri de suc natural de portocale pentru a vă asigura necesarul de vitamina B.

Sursa foto: adevarul

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 20 iulie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 iulie 2019. Capricornii au ceva probleme financiare, iar Peștii sunt discreți


malaezia, divort, fost rege, fosta miss moscova, motiv, mohammad V, oksana voevodina Motivul pentru care fostul rege al Malaeziei a divorţat de femeia pentru care a renunţat la tron. Ce a aflat despre soţia sa, fostă Miss Moscova


leoaica, elefant, atac, video, africa de sud, parcul național kruger O leoaică atacă un elefant în căutarea unei mese pentru puii ei! Video


faceapp, aplicatie, imbatranire, google play, app store, date personale FaceApp, celebra aplicaţie care te îmbătrâneşte, îţi păstrează și datele!