Mondo News

Program funeralii Regele Mihai. Locurile în care publicul nu are acces

Miercuri, 06 Decembrie 2017 10:57
Scris de: Vlad Economu
Program funeralii Regele Mihai. Locurile în care publicul nu are acces

Un avion militar cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va ajunge, miercuri, pe Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Evenimentul se va desfășura în prezența Familiei Regale, a reprezentanților instituțiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe și ai Casei Majestății Sale. Presa va avea acces la ceremonie.

Publicul nu va avea acces la eveniment. La aeroportul Otopeni, va avea loc un scurt serviciu religios ortodox. La ora 14.00, corpul neînsuflețit va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. Familia Regală va fi prezentă la Sinaia. La așezarea sicriului în Holul de Onoare se va oficia un scurt serviciu religios ortodox.

Programul oficialităților pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș 

Ora 14-15: Instituția Președintelui României, Președinția Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și ai Parlamentului Republicii Moldova.

Ora 15-16: Reprezentanții Instituțiilor Statului, centrale și locale.

Ora 16-17: Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.

Ora 17-18: Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.

La ora 18.00, corpul neînsuflețit va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei), unde va ajunge la ora 20.00. Ceremonia va avea caracter privat. Cu această ocazie, va fi oficiat un scurt serviciu religios ortodox.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalc vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

Miercuri, (…), între ora 20.30 și ora 22.00;

Joi, (…), între ora 08.00 și ora 22.00;

Vineri, (…), între ora 08.00 și ora 22.00.

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu, sunt rugați să respecte următoarele reguli:

Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise;
Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel;
Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii;
Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei;
Să aibă la ei un document de identitate;
Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc;
Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului;
Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant;
Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii.
Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta
În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

În ziua de sâmbătă 16 decembrie, la ora 10.30, după finalizarea ultimelor gărzi la catafalc, ce vor începe la ora 10, va fi oficiat un scurt serviciu religios ortodox.

Citește și:  REGELE MIHAI A MURIT! MAJESTATEA SA S-A STINS DIN VIAȚĂ LA REȘEDINȚA DIN ELVEȚIA! REACȚII

La ora 10.55, sicriul cu corpul neînsuflețit va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal. Acolo vor avea loc un scurt serviciu religios ortodox și o ceremonie militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți. Accesul presei este liber.

De la ora 11.35 la ora 12.15, Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Piața Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei. De la ora 12.30 la ora 14.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Publicul și presa nu vor avea acces în catedrală.

Sambata, 16 decembrie, intre ora 14.15 și ora 18.15, cortegiul funebru se va deplasa la Curtea de Argeș, pe ruta Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Arcul de Triumf, Chitila, Titu, Găești, Topoloveni, Pitești, Curtea de Argeș. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități. La ora 18.30, va avea loc slujba de îngropare în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș.

Ceremonia va fi privată, în prezența Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș.

Sursa foto: gandul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

romania, urna a patra, tragere la sorti, preliminarii EURO 2020, urne preliminarii euro 2020 România, în urna a patra a preliminariilor pentru EURO 2020! Cum arată urnele!


horoscop 21 noiembrie 2018, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 noiembrie 2018. Vărsătorii află noutăți despre viitorul profesional, iar Leii își planifică o călătorie


florin salam, decizie radidala, plecare romania, sua, Florin Salam își ia “o pauză de România”! Unde se va refugia manelistul! Mesaj pentru bătăușul de la Milano


snoop dogg, stea, inaugurare, hollywood boulevard Snoop Dogg şi-a inaugurat steaua pe Hollywood Boulevard