Mondo News

Prognoza meteo weekend. Vremea rămâne caldă în acest sfârșit de săptămână

Sambata, 16 Noiembrie 2019 12:39
Scris de: Vlad Economu
Prognoza meteo weekend. Vremea rămâne caldă în acest sfârșit de săptămână
Vremea se menține caldă în acest weekend, cu temperaturi peste normalul climatologic. În țară vor fi temperaturi maxime de 22 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 3 grade Celsius. În Capitală, vor fi temperaturi ridicate, dar dimineața și noaptea se va semnala ceață, potrivit ANM, citată de Mediafax.

 
Sâmbătă, vremea va fi caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice și la munte, unde cerul va fi mai mult senin, informează meteorologul de serviciu al ANM. În sudul și estul țării, în zonele joase de relief, cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă sau ceață, dimineața și noaptea, izolat persistente și asociate cu burniță.
 
„Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 80-90 km/h, temporar în sudul Banatului, iar la cote mai reduse și în nord-vest, centru și nord-est”, informează reprezentantul ANM. Maximele zilei de sâmbătă vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar minimele între 4 și 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.
 
În Capitală, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, astfel că, maxima va fi de 17-18 grade, iar minima în jur de 8 grade. Cerul va fi variabil, iar la începutul zilei și noaptea se va semnala nebulozitatea joasă sau ceață. Duminică, valorile de temperatură se vor situa peste cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, chiar cu mult mai ridicate în nord-vestul și centrul țării, informează meteorologul de serviciu al ANM.
 
Potrivit acestuia, cerul va fi variabil, însă în sudul și estul teritoriului, cu precădere în prima parte a zilei și noapte va fi nebulozitate joasă și pe arii extinse, ceață și burniță. „Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze maxime pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 80-90 km/h, în sudul Banatului, iar trecător și la cote mai reduse și în celelalte regiuni”, spune meteorologul de serviciu.
 
Maximele zilei de duminică se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar minimele, în general, între 3 și 13 grade. La București, duminică, cerul va fi variabil cu nebulozitate joasă și probabilitate mare de ceață în prima parte a zilei și noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 9-10 grade.
 
Prima zi a săptămânii debutează cu înnorări și ploi temporare, manifestate local. „Luni cerul va avea înnorări și temporar va ploua, local, în vestul țării și pe spații restrânse în rest. În zonele joase din sud și est, dimineața și noaptea va fi nebulozitate joasă sau ceață, izolat asociată cu burniță”, precizează reprezentantul ANM.
 
Vântul va avea intensificări pe crestele montane și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile se vor menține mai ridicate decât cele climatologice specifice datei, astfel că maximele vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, iar minimele între 3 și 14 grade, informează meteorologul de serviciu.
 
În Capitală cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei și noaptea, cu o probabilitate mare de ploaie sau burniță. Temperatura aerului va avea în prima zi a săptămânii o maximă în jur de 18 grade și o minimă de 8-10 grade.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Khagendra Thapa Magar, nepal, deces, cel mai scund barbat din lume, video Cel mai scund bărbat mobil din lume a murit! Avea doar 28 de ani! Video


dacia 1100, linie productie, prima masina dacia, august 1968, nicolae ceausescu, uzina, mioveni, video Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni! Video


cauza, motiv real, asteroid, disparitie, dinozauri Oamenii de știință au dezvăluit adevărata cauză care a dus la dispariția dinozaurilor acum 66 de milioane de ani


iarna, zapada, absenta, inversiune termica, anm, romica jurca De ce avem o iarnă fără zăpadă. Cunoscutul meteorolog Romica Jurcă explică