Mondo News

Prognoza meteo weekend. Un val de aer cald străbate România. Ce temperaturi vor fi

Sambata, 12 Octombrie 2019 10:29
Scris de: Vlad Economu
Prognoza meteo weekend. Un val de aer cald străbate România. Ce temperaturi vor fi
Un val de aer cald străbate România, iar temperaturile cresc până la 28 de grade în aproape toată țara, în acest weekend. Meteorologii anunță că și săptămâna viitoare temperaturile vor fi peste valorile normale ale perioadei.
 
În toată țara va fi vreme frumoasă, cu temperaturi peste cele normale acestei perioade, iar cerul va fi senin în toate regiunile, inclusiv în Capitală.
 
“În acest weekend, vremea va fi frumoasă și din ce în ce mai caldă, cu unele înnorări trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse sâmbătă între 17 și 25 de grade, mai scăzute în special în estul Transilvaniei și în zona Litoralului, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în partea de sud și vest. Duminică și mai cald, vor fi temperaturi maxime între 19 și 28 de grade, cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei și pe Litoral, cele mai ridicate în partea de sud a țării”, a declarat pentru Mediafax meteorologul Alina Șerban.
 
În Capitală, temperaturile maxime vor fi în jurul valorii de 27 de grade Celsius și izolat este posibil să apară ceața. Meteorologii spun că la munte și pe litoral vremea va fi în general frumoasă, cu cer mai mult senin, fără precipitații. Creșterea temperaturilor este pusă pe seama unui val de aer cald care străbate în această perioadă țara noastră.
 
“Este vorba de circulația maselor de aer care se face în general pe direcție nordică sau sudică. Când circulația aerului se face pe direcție nordică, nord-vestică vorbim de o răcire, de o pătrundere de masă de aer mai rece, uneori mase de aer polar, iar când se face din direcție sudică, sud-vestică discutăm de încălziri de creșteri ale valorilor termice. În general în perioada aceasta de tranziție între anotimpuri, atât toamna, cât și primăvara, avem astfel de perioade cu vreme mai caldă sau mai rece decât în mod normal până când se stabilzează circulația și masele de aer”, a mai spus meteorologul.
 
Și începutul săptămânii viitoare va fi caracterizat de temperaturi ridicate și nu sunt preconizate precipitații.
 
Sursa foto: realitatea

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 15 noiembrie 2018, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 15 noiembrie 2019. Berbecii sunt vulnerabili la nivel mental, iar Taurii au cheltuieli neprevăzute


ibra Zlatan Ibrahimovic s-a despărțit în modul său caracteristic de LA Galaxy! Foto în articol


jennifer lopez, proba, sani, regizor, reactie. dezvaluire Cum a reacționat Jennifer Lopez atunci când un regizor ”a vrut doar să-i vadă sânii!” Dezvăluirea artistei


DSC_4306-1024x678 Secretul celui mai longeviv cuplu din lume! Sunt împreună de 85 de ani și căsătoriți de 80! Foto în articol