Mondo News

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Frigul pune stăpânire pe toată țara!

Luni, 28 Octombrie 2019 17:22
Scris de: Vlad Economu
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Frigul pune stăpânire pe toată țara!

Valorile termice diurne vor fluctua în următoarele două săptămâni (28 octombrie – 10 noiembrie), acestea urmând să scadă până în jurul datei de 2 noiembrie, chiar şi cu zece grade în unele regiuni, însă în intervalul 4-8 noiembrie vremea se va încălzi din nou, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa atât spre finele lunii în curs, cât şi la începutul lunii noiembrie, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

Valorile termice diurne vor fluctua în următoarele două săptămâni (28 octombrie – 10 noiembrie), acestea urmând să scadă până în jurul datei de 2 noiembrie, chiar şi cu zece grade în unele regiuni, însă în intervalul 4-8 noiembrie vremea se va încălzi din nou, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa atât spre finele lunii în curs, cât şi la începutul lunii noiembrie, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni.

În Banat, începând din 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 14 – 17 grade, în 29 octombrie, la 10 – 12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 16 – 19 grade, mediat regional. Aceeaşi evoluţie o vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între două şi patru grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4 – 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

În Crişana, din data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 13 – 15 grade – pe 29 octombrie, la 10 – 12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. După această perioadă este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15 – 19 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 0 şi 3 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3 – 7 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

În Transilvania, după data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul acestei perioade din an. Maximele diurne vor scădea, astfel, până la 8 – 12 grade, în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, ce va determina valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, maximele urmând a se încadra într-un ecart mediu de 12 – 16 grade. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi două grade, urmând ca, în cea de-a doua săptămână de prognoză, să crească la valori de 2 – 5 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 2-3 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

În zona Maramureşului, vremea se va răci accentuat începând din 29 noiembrie, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Pe fondul acestei schimbări, maximele diurne vor scădea de la o medie de 12 – 14 grade la 9 – 12 grade, în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. După aceea, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14 – 17 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, iar la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3 – 7 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi, din nou, după data de 2 noiembrie.

În Moldova, începând din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11 – 14 grade, în 29 octombrie, la 7 – 10 grade – în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. După data de 2 noiembrie, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic diurn de 10 – 13 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de până la 6 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi în perioadele 3-4 noiembrie, respectiv 6-8 noiembrie.

În Dobrogea, începând din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 16 – 17 grade – în 29 octombrie, la 9 – 12 grade – în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Mai târziu, vremea se va încălzi, cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14 – 18 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă. În acest sens, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 6 – 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie şi, din nou, în perioada 3-4 noiembrie.

În regiunea Munteniei, din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Maximele diurne vor scădea de la o medie de 17 – 19 grade – în 29 octombrie, la 8 – 12 grade – în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14 – 16 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 5 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4 – 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie, precum şi în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

În Oltenia, începând cu 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 18 – 20 de grade la 9 – 12 grade, în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. După 1 noiembrie se preconizează o încălzire treptată a vremii, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15 – 17 grade, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 5 – 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 30 octombrie şi în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-7 noiembrie.

La munte, din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea până la 1 – 6 grade, în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obişnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5 – 10 grade. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 şi -2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori cuprinse între -2 şi 4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 29 – 30 octombrie, atunci când, mai ales la altitudini de peste 1.400 de metri, vor predomina ninsorile şi, din nou, în perioadele 2-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

Sursa foto: gandul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

kobe bryant a murit, a murit kobe bryant, nba, accident elicopter, la lakers, deces Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea


australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”