Mondo News

Procesul lui El Chapo Guzman, liderul cartelului Sinaloa, începe la New York

Marti, 06 Noiembrie 2018 00:10
Scris de: Vlad Economu
Procesul lui El Chapo Guzman, liderul cartelului Sinaloa, începe la New York

Procesul fostului lider al celui mai puternic cartel de droguri din lume, Joaquin “El Chapo” Guzman, care a fost extrădat din Mexic la începutul anului 2017, va începe luni la curtea federală din New York, acesta fiind acuzat de trafic și distribuţie de droguri, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Procesul va începe prin alegerea membrilor juriului, având în vedere nivelul ridicat de atenție asupra acestui caz și notorietatea acuzatului, identitatea membrilor juriului va rămâne anonimă. El Chapo Guzman, în vârstă de 61 de ani, este fostul lider al Cartelului din Sinaloa denumire care provine de la statul mexican Sinaloa, unde cartelul își are originea. Autoritățile americane au descris gruparea drept una dintre cele mai puternice organizații de trafic cu stupefiante din lume.

Citește și: CE AVERE ARE, DE FAPT, EL CHAPO GUZMAN! ABIA ACUM S-A AFLAT CÂȚI BANI A FĂCUT DIN TRAFICUL DE DROGURI

Acesta a condus organizația în perioada 1989 şi 2014 și este acuzat că a expediat către Statele Unite mai bine de 154 de tone de cocaină precum şi enorme cantităţi de heroină, marijuana şi alte droguri. Valoarea estimată este de 14 miliarde de dolari.

După aproape patru luni de audieri, va trebui să se decidă dacă dovezile sunt suficiente pentru a-l declara pe Joaquin Guzman vinovat de 11 capete de acuzare, printre care trafic şi distribuţie de droguri, posesie de arme, spălare de bani. El a pledat nevinovat. Joaquin Guzman a fost inculpat pentru omor, dar procurorii dau asigurări că pot oricând să demonstreze că a comandat cel puţin 37 de asasinate. Procurorii susţin că deţin numeroase probe care pot dovedi vinovăţia sa pentru toate cele 11 capete de acuzare.

Citește și: CUM ARATĂ SOȚIA CELUI MAI TEMUT TRAFICANT DE DROGURI! EL CHAPO ȘI-A LUAT O FRUMUSEȚE “MORTALĂ”. FOTO ÎN ARTICOL

El a fost extrădat din Mexic în SUA pe data de 19 ianuarie 2017, după ce a fugit de două ori din închisorile mexicane. Un oficial mexican a declarat pentru Reuters, la acea dată, că mișcarea a fost un spectacol de bună-voință pentru noul președinte american Donald Trump, care a fost inaugurat în următoarea zi, deși Alberto Elias Beltran, adjunct al procurorului general responsabil de relații internaționale, a negat orice legătură. Porecla lui Guzman, El Chapo, face referire la statura acestuia, 1,67 m înălțime, și înseamnă ”piticul”.

Sursa foto: BBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 17 iunie 2019, horoscop azi, horoscop luni, horoscop zilnic Horoscop 17 iunie 2019. Racii au multă treabă la serviciu, iar Leii sunt puși pe șotii


bella thorne, poze nud, hacker, santaj O actriță americană a postat singură pozele nud cu care era șantajată: ”Du-te dracului, cu toată puterea pe care crezi că o ai asupra mea!”


franco zeffirelli a murit, a murit franco zeffirelli, deces, regizor, italia Franco Zeffirelli a murit. Viața și opera unui geniu irascibil


cristiano ronaldo, viol, citatie, tribunal, las vegas Cristiano Ronaldo, acuzat de viol, trebuie să se prezinte în faţa unui tribunal din Las Vegas