Mondo News

Procesul de coruptie al lui VASILE BLAGA incepe la INSTANTA SUPREMA

Marti, 10 Ianuarie 2017 12:48
Scris de: Vlad Economu
Procesul de coruptie al lui VASILE BLAGA incepe la INSTANTA SUPREMA

La Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) incepe marti procesul fostului lider democrat liberal Vasile Blaga, judecat pentru acuzatii de coruptie. Pentru inceput, politicianul trece prin faza camerei preliminare, in care poate contesta nu doar probele stranse de procurori impotriva lui, ci chiar si rechizitoriul, informeaza Pro Tv.

Blaga e acuzat ca ar fi primit de la fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, 700.000 de euro, pentru a face astfel incat in fruntea companiilor de stat sa fie numiti directori care sa incheie contracte “cu dedicatie” cu anumite firme. Din profitul inregistrat de firme s-ar fi intors catre Blaga si Pinalti in jur de 2,5 milioane euro.

Gheorghe Stefan a ajuns la un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii, primind 3 ani de inchisoare, in schimb Blaga a negat cu vehementa acuzatiile, asa ca s-a ajuns la acest proces. Fostul lider PDL va incerca sa ii convinga pe judecatori sa retrimita dosarul inapoi la DNA – potrivit unor surse, el contesta multe dintre probe.

Blaga a fost trimis in judecata pe 29 noiembrie de DNA Ploiesti. “In perioada 2011 – 2012, in calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit in patru randuri, de la o societate comerciala reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale”, declarau atunci procurorii.

Vasile Blaga se prezinta la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in Bucuresti, luni, 18 septembrie 2016

Potrivit DNA, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamt Gheorghe Stefan si 200.000 de euro printr-un alt intermediar. In rechizitoriul intocmit de DNA se arata ca o serie de firme care aveau comportament de tip fantoma erau folosite de Gheorghe Stefan si Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii nationale pentru PDL. Conform documentului, la nivelul anului 2009, in cadrul PDL a existat o intelegere intre secretarul general Vasile Blaga si vicepresedintele Gheorghe Stefan, in sensul obtinerii de bani pentru partid.

“Potrivit intelegerii, acest lucru urma sa fie realizat prin numirea, cu ajutorul ministrilor desemnati politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor nationale si institutiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul carora sa se procedeze la atribuirea unor contracte de achizitie publica catre firme dispuse sa ‘cotizeze’ pentru formatiunea politica din care cei doi faceau parte. In acest sens, Stefan Gheorghe (…) a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort sa numeasca la conducerea unei companii nationale din domeniul energiei o anumita persoana. Respectiva persoana (…) a fost dispusa sa contribuie – indirect – la finantarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferentiala a unor contracte de achizitie publica catre diverse societati indicate. (…) Concret, prin incheierea de contracte de catre respectiva companie nationala – prin licitatii trucate – cu firma lui Berdila Horatiu Bruno, acesta din urma a transferat din contractele respective o anumita suma de bani la partid, reprezentand un procent prestabilit din valoarea contractelor”, arata DNA.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

gorj, tanar taiat, video, scandal, splina scoasa Un bărbat și-a tăiat amicul cu o sabie apoi l-a filmat când se chinuia! Video


monica gabor, irinel columbeanu, sex oral, facatura, mircea n stoian, adevar, scandal sexual Adevărul gol-goluț despre partida de sex oral cu Irinel Columbeanu și Monica Gabor


ion oncescu, exatlon, pietre rinichi, campion skandenberg Exatlon. Ion Oncescu doborât de dureri! Boala de care suferă sportivul


horoscop 18 februarie 2018, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 18 februarie 2018. Valoare recunoscută, discuții evitate și o supărare depășită