Mondo News

Proces El Chapo Guzmán! Potențialii jurați spun că se tem pentru viața lor! Măsuri de securitate fără precedent

Miercuri, 07 Noiembrie 2018 00:51
Scris de: Vlad Economu
Proces El Chapo Guzmán! Potențialii jurați spun că se tem pentru viața lor! Măsuri de securitate fără precedent

Zeci de persoane sunt intervievate de o curte federală din New York pentru alegerea juraţilor care vor decide viitorul narcotraficantului mexican Joaquín ”El Chapo” Guzmán Loera,  care este pasibil de închisoare pe viaţă.

După aproape doi ani de la extrădarea sa în SUA, Guzmán Loera, liderul cartelului din Sinaloa, principalul traficant de droguri din Mexic, înfruntă un proces care va începe efectiv, la 13 noiembrie, după alegerea juraţilor.

El Chapo Guzman a încercat să amâne la infinit procesul, însă americanii l-au refuzat la ultima încercare. Procurorii susțin că au dovezi pentru 33 de crime plus martori dintre oamenii implicați în traficul de cocaină. El Chapo conducea un imperiu de 15 miliarde de dolari, unul extrem de violent însă, ce a dus la moartea a minim 100.000 de oameni în Mexic!

Luni, în prima zi de selecție a juriului, un judecător federal a respins 17 potențiali jurați, unii dintre ei spunând că s-ar teme pentru viața lor dacă ar fi selectați, relatează CBS NEWS, citat de știrileprotv.ro. Ca urmare a măsurilor de securitate extreme impuse de autorităţi de la sosirea la New York a lui El Chapo, juraţii sunt aleşi departe de ochiul publicului şi doar cinci ziarişti vor putea acoperi evenimentul. Vor trebui aleşi 12 juraţi şi şase supleanţi iar numele lor, locul unde lucrează sau locuiesc vor fi ţinute în cel mai mare secret. Ei vor fi aduşi la tribunal cu escortă şi vor fi păziţi de agenţi astfel încât aliaţii lui el Chapo să nu atenteze la viaţa lor.

Citește și: PROCESUL LUI EL CHAPO GUZMAN, LIDERUL CARTELULUI SINALOA, ÎNCEPE LA NEW YORK

Procesul lui El Chapo va dura cel puțin patru luni și îi va costa pe americani 40 de milioane de dolari. Martorii sunt protejați de forțele înarmate. Ei vor rămâne anonimi și vor depune mărturie in secret. La fel și jurații, aleși la întâmplare din New York. 

Cartelul din Sinaloa este cel mai important la nivel internaţional, potrivit DEA, agenţia antidroguri a SUA. Regulile impuse de judecătorul cazului, Brian Cogan, îi vizează şi pe avocaţi şi procurori. Potrivit judecătorului Cogan, procesul trebuie să asigure drepturile juraţilor şi securitatea lor. Numele martorilor, vechilor colaboratori şi cel al subordonaţilor nu vor fi făcute publice.

De la extrădarea sa la New York, autorizată de preşedintele mexican, Enrique Peńa Nieto, cu acordul că nu îi va fi impusă pedeapsa cu moartea, Guzmán Loera este ţinut închis în aripa de înaltă securitate din Metropolitan Correctional Center din Mannhattan.

Transportul său la Brooklyn se face în condiţii de maximă securitate ce includ un convoi de vehicule şi agenţi înarmaţi, supravegheaţi din aer de un elicopter. Clădirea tribunalului este de asemenea bine apărată de agenţi. La trecerea convoiului pe podul Brooklyn circulaţia este întreruptă. Se aşteaptă ca procesul să se întindă pe parcursul a trei sau patru luni.

Sursa foto:


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 9 decembrie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 9 decembrie 2019. Săgetătorii au parte de agitație la serviciu, iar Gemenii simt nevoia de a se izola


revolutia romana, dezinformare, diversiune, decembrie 1989, nicolae ceausescu, teodor brates, emil cico dumitrescu, silviu brucan, nicolae militaru, ion iliescu, dan voinea, constantin corneanu, armata, mapn, securitate, vasile milea, minciuni Marile minciuni care au otrăvit Revoluţia Română din 1989. Care au fost cele mai grave manipulări


cadoul de craciun, scurt-metraj, bogdan muresanu, regizor roman, premiu, academie europeana film, video Filmul ”Cadoul de Crăciun”, în regia lui Bogdan Mureșanu, a câștigat premiul Academiei Europene de Film! Video


home alone, singur acasa, macaulay culkin, joe pesci, daniel stern, kieran culkin, inedit, filmari 11 lucruri inedite despre filmul ”Singur Acasă” pe care sigur nu le știi