Mondo News

Proces El Chapo Guzman. Câtă cocaină au confiscat americanii de la cartelul Sinaloa

Joi, 15 Noiembrie 2018 15:32
Scris de: Vlad Economu
Proces El Chapo Guzman. Câtă cocaină au confiscat americanii de la cartelul Sinaloa

Proces El Chapo Guzman. Şeful mafiot mexican Joaquin ‘El Chapo’ Guzman a început un “război sângeros” pentru a-şi proteja “vastul său imperiu de trafic de droguri”, au afirmat procurorii marţi, în deschiderea procesului său, relatează Agerpres.

Traficantul de droguri în vârstă de 61 de ani este vizat de 11 capete de acuzare ale guvernului american, inclusiv pentru trafic de droguri, conspiraţie şi conducerea unei organizaţii criminale. Liderul cartelului Sinaloa a venit la tribunal într-un costum închis la culoare, având alături de el un interpret care i-a tradus în spaniolă. Soţia lui, regina frumuseţii Emma Coronel, s-a aflat şi ea în sala de tribunal.

Citește și: PROCES EL CHAPO GUZMÁN! POTENȚIALII JURAȚI SPUN CĂ SE TEM PENTRU VIAȚA LOR! MĂSURI DE SECURITATE FĂRĂ PRECEDENT

Sute de persoane au fost implicate în operaţiunea de trafic de droguri pe care Guzman a condus-o timp de peste 25 de ani, dar el a fost un lider implicat activ, a declarat procurorul Adam Fels în faţa tribunalului competent din Brooklyn, mai relatează Agerpres. Guzman a dat ordin unor asasini de a-i ucide pe cei care i-au stat în cale, dar nu a ezitat să apese chiar el pe trăgaci, a spus Fels.

Guvernul a confiscat suficientă cocaină de la cartelul Sinaloa pentru a asigura pentru fiecare dintre cei 300 de milioane de americani o linie de cocaină, a mai spus Fels. uzman ar fi reuşit să adune o avere de miliarde de dolari prin intermediul traficului de droguri şi altor afaceri ilegale.

Procurorii încearcă să-l lege pe Guzman de morţile a mii de oameni care se presupune că au fost ucişi de cartel şi de introducerea ilegală în SUA a mii de tone de droguri. Avocatul Jeffrey Lichtman a declarat că Guzman a fost prezentat drept “cel mai mare traficant de droguri din istoria lumii”, dar acest lucru nu ar fi adevărat. Guzman s-a bucurat de renumele care însoţea “figura mitică a lui El Chapo”, dar în realitate “nu controla nimic” şi a evadat din închisoare pentru a scăpa de asasinare, a spus Lichtman.

Citește și: PROCESUL LUI EL CHAPO GUZMAN, LIDERUL CARTELULUI SINALOA, ÎNCEPE LA NEW YORK

Avocatul a mai spus că Ismael “El Mayo” Zambada – fostul partener al lui Guzman şi cofondator al cartelului Sinaloa – era de fapt principalul lider. Lichtman a mai criticat şi guvernul mexican, afirmând că Mayo a plătit sute de milioane de dolari mită actualului şi foştilor preşedinţi ai ţării pentru a se asigura că nu-i tulbură afacerile. De asemenea, el a criticat guvernul american că a adus foşti asociaţi ai lui Guzman “care vă vor face pielea de găină” în ţară pentru a depune mărturie.

Dacă va fi găsit vinovat, Guzman ar putea primi o condamnare pe viaţă. Procurorii americani au exclus pedeapsa cu moartea pentru Guzman ca o condiţie pentru extrădarea lui din Mexic. El s-a aflat la izolare într-o închisoare de înaltă securitate din Manhattan timp de aproape doi ani, după ce autorităţile mexicane l-au arestat în statul său natal Sinaloa în ianuarie 2016. La momentul arestării sale, el era dat în urmărire de şapte luni, după o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Mexic printr-un tunel pe care complici de-ai săi l-au săpat până la celula sa.

Începutul pledoariilor de deschidere a fost amânat pentru a înlocui doi juraţi, dintre care unul i-a scris o scrisoare judecătorului în care afirma că este prea neliniştit pentru a participa la proces. Un alt jurat a declarat că are o mică afacere şi nu ar putea să supravieţuiască financiar fără venitul pierdut în timpul procesului, care ar urma să dureze mai multe luni. Judecătorul Brian Cogan a decis ca toţi juraţii să rămână anonimi în timpul procesului pentru a le asigura siguranţa.

Sursa foto: BBC


Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

frf, inlocuitor cosmin contra, selectioner, nationala romania, lista, variante, mirel radoi, victor piturca, gica hagi, dan petrescu, marius sumudica, mircea lucescu, Pe lista FRF se află șapte antrenori! Cinci vor intra în finală, iar Burleanu va desemna înlocuitorul lui Contra


Tzanca Uraganul, bataie, manelist, video, După Florin Salam un alt manelist cunoscut a luat-o pe coajă de la un interlop! Video


horoscop 21 noiembrie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 noiembrie 2019. Racii au cheltuieli suplimentare, iar Fecioarele trebuie să fie discrete


google, platforma gaming, jocuri video, lansare, video, stadia, cloud, chrome Google lansează o platformă de gaming bazată pe cloud. Cele 22 de jocuri video disponibile! Video