Mondo News

Prima companie care iese din proiectul Libra a Facebook! Cine a mai rămas

Marti, 08 Octombrie 2019 11:51
Scris de: Vlad Economu
Prima companie care iese din proiectul Libra a Facebook! Cine a mai rămas

La o săptămâna după ce au apărut zvonuri precum că Visa, Mastercard și alți parteneri financiari care s-au înscris pentru a ajuta la dezvoltarea rețelei de plăți bazată pe criptomonede – Libra -  iau în calcul să părăsească proiectul început de Facebook, apar și primele reacții oficiale.

Procesatorul de plăți PayPal Holdings a anunțat că părăsește Libra Association, entitatea care gestionează efortul condus de Facebook de a emite moneda digitală Libra, fiind primul membru care a ieșit din grup. Reprezentanții PayPal au menționat că firma se va concentra pe activitatea sa de bază, potrivit Reuters. „Sprijinim aspirațiile Libra și vom continua dialogul cu privire la modalitățile de colaborare în viitor”, au declarat oficialii PayPal.

Ca răspuns, Asociația Libra, cu sediul la Geneva, a declarat că este conștientă de provocările care urmează în încercările sale de a reconfigura sistemul financiar.

 „Tipul de schimbare care va reconfigura sistemul financiar pentru a fi dedicat oamenilor și nu instituțiilor pe care le servește va fi greu. Acest angajament este mai important pentru noi decât orice altceva. Mai bine să știm despre această lipsă de angajament acum, decât mai târziu ”, a spus Asociația Libra într-un comunicat. Facebook a refuzat să comenteze.

Compania de social media a anunțat că vrea să lanseze criptomoneda în luna iunie a anului viitor, în parteneriat cu alți membri ai Asociației Libra, dar proiectul s-a confruntat cu scepticismul autorităților de reglementare din întreaga lume.

The Wall Street Journal a raportat săptămâna trecută că Facebook ar putea amâna lansarea LIbra pentru a rezolva problemele legate de reglementare.

Și Visa și Mastercard Inc își reconsideră implicarea în Libra, pentru că nu doresc să se confrunte cu atenția sporită a organismelor de reglementare, a anunțat Wall Street Journal la începutul acestei luni. Franța și Germania s-au angajat luna trecută să blocheze Libra în Europa și au susținut în schimb dezvoltarea unei criptomonede publice.

Odată cu ieșirea PayPal, Libra Association mai are acum 28 de membri:

companii financiare: Mastercard, Visa, Mercado Pago, Pay U, Stripe

companii tech: Booking.com, eBay, Calibra, Farfetch, Uber, Lyft, Spotify

companii de telecomunicații: Iliad, Vodafone

companii de blockchain: Anchorage, BisonTrails, Coinbase, Xapo

fonduri de investiții: USV, Andreesen Horowitz, Breaktrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital

ONG-uri: Creative Destruction Lab, Kiva, Mercy Corps, Women’s World Banking.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

kobe bryant a murit, a murit kobe bryant, nba, accident elicopter, la lakers, deces Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea


australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”