Mondo News

Președintele FIFA, Gianni Infantino, vrea două competiții globale noi

Joi, 25 Octombrie 2018 11:16
Scris de: Vlad Economu
Președintele FIFA, Gianni Infantino, vrea două competiții globale noi

Preşedintele FIFA Gianni Infantino a readus planul pentru înfiinţarea a două noi competiţii globale pe agenda Consiliului FIFA, care se întruneşte de vineri la Kigali, în Rwanda.

O mini Cupă Mondială şi un nou format al Cupei Mondiale a cluburilor se află printre subiectele care vor fi dezbătute vineri, dar FIFA nu a confirmat dacă acest plan va fi supus votului pentru aprobare.

Gianni Infantino i-a informat din luna mai pe membrii Consiliului FIFA despre acest plan care are în spate din punct de vedere financiar un grup solid şi serios de investitori dispuşi să cheltuie 25 miliarde dolari pe un ciclu de 12 ani, începând cu 2021. Nu a fost dezvăluită identitatea investitorilor, dar media susţine că este vorba de Grupul SoftBank (Japonia), care va forma un consorţiu alături de alte companii.

Planul a fost criticat deschis de cluburile şi ligile europene, în timp ce preşedintele UEFA Aleksander Ceferin a acuzat FIFA de vânzarea sufletului acestui sport şi a calificat planul lui Infantino de ”un mercantilism extrem de cinic şi nemilos”. Înfiinţarea celor două competiţii nu a figurat pe agenda Congresului FIFA de la Moscova, din luna iunie.

Mini Cupa Mondială supranumită Final 8 ar urma să se dispute o dată la doi ani, cu participarea a opt echipe, care câştigă faza continentală a Ligii Naţiunilor. Competiţia ar urma să se desfăşoare începând cu 2021 în luna octombrie şi/sau noiembrie şi va înlocui Cupa Confederaţiilor, care se dispută din patru în patru ani.

Cupa Mondială a cluburilor, care în prezent reuneşte 7 echipe în fiecare an, ar urma să fie extinsă la 24 de echipe şi se va juca o dată la patru ani.

Sursa foto: FIFA


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 17 iunie 2019, horoscop azi, horoscop luni, horoscop zilnic Horoscop 17 iunie 2019. Racii au multă treabă la serviciu, iar Leii sunt puși pe șotii


bella thorne, poze nud, hacker, santaj O actriță americană a postat singură pozele nud cu care era șantajată: ”Du-te dracului, cu toată puterea pe care crezi că o ai asupra mea!”


franco zeffirelli a murit, a murit franco zeffirelli, deces, regizor, italia Franco Zeffirelli a murit. Viața și opera unui geniu irascibil


cristiano ronaldo, viol, citatie, tribunal, las vegas Cristiano Ronaldo, acuzat de viol, trebuie să se prezinte în faţa unui tribunal din Las Vegas