Mondo News

Președintele american Donald Trump a lansat un atac dur referitor la criptomonede

Vineri, 12 Iulie 2019 12:56
Scris de: Vlad Economu
Președintele american Donald Trump a lansat un atac dur referitor la criptomonede
Președintele american Donald Trump a criticat dur Bitcoin, Libra, lansată de Facebook, și alte criptomonede, cerând ca emitenții acestor monede virtuale să se supună reglementărilor bancare din SUA și de la nivel internațional dacă vor să “devină o bancă”.
 
“Nu sunt un fan Bitcoin și al altor criptomonede, care de fapt nu sunt bani și a căror valoare este foarte volatilă și nu se bazează pe nimic”, a scris pe Twitter liderul de la Casă Albă, citat de Mediafax. ”Activele virtuale nereglementate pot facilita comportamentul ilegal, inclusiv traficul de droguri și alte activități ilegale”, a avertizat Trump.
 
“În mod similar, «moneda virtuală» Libra a Facebook va avea o fiabilitate și o reputație scăzută. Dacă Facebook și alte companii doresc să devină o bancă, trebuie să obțină o nouă cartă bancară și să se supună tuturor reglementărilor bancare, la fel ca și celelalte bănci, naționale și internaționale”, a afirmat Trump pe Twitter.
 
“Avem doar o singură monedă reală în SUA și este mai puternică ca oricând, atât de încredere cât și fiabilă. Este de departe cea mai dominantă monedă de oriunde din lume și va rămâne mereu așa. Se numește dolar american!”, a conchis președintele.
 
Miercuri seară, cu doar o zi înainte, Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale din SUA, (Fed) a avertizat că proiectul Facebook de a lansa o monedă virtuală, Libra, “nu poate merge mai departe” până când nu vor fi eliminate “preocupările grave privind sfera privată, privind acţiuni de spălare de bani, protecţia consumatorilor şi stabilitatea financiară”.
 
Compania Facebook a prezentat recent detalii despre Libra, un instrument financiar care probabil va reprezenta o provocare în domeniul criptomonedelor, cu obiectivul de a genera, eventual, un sistem digital mondial de rezervă, a comentat secţiunea Alphaville a cotidianului Financial Times.
 
Preocupări privind proiectul Libra au fost exprimate şi de eurodeputatul german Markus Feber, de Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, precum şi de Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

nasa, asteroid, terra, amenintare, anunt NASA: Asteroid ‘potențial periculos’, de mărimea unui bloc cu 200 de etaje, va trece pe lângă Terra


raluca arvat, protv, despartire, motiv, dezvaluire, stirile sportive Raluca Arvat a dezvăluit motivul real pentru care a plecat, după 20 de ani, de la PRO Tv


victor piturca, csu craiova, manager general, titlu, declaratii Victor Pițurcă, noul manager al echipei de fotbal CS Universitatea Craiova


bucuresti, trafic minore, licee top, alexandru cumpanasu București. Trafic de minore în licee de top din Capitală