Mondo News

PRESEDENTIA, GUVERNUL si SPP incep DISCUTII pentru AERONAVA DEMNITARILOR

Luni, 11 Mai 2015 22:49
Scris de: Sanda Spataru
PRESEDENTIA, GUVERNUL si SPP incep DISCUTII pentru AERONAVA DEMNITARILOR

 Guvernul discuta cu Presedintia si Serviciul de Protectie si Paza pentru asigurarea unei aeronave oficiale destinate demnitarilor si va lua o decizie, a declarat premierul VICTOR PONTA, spunand insa ca nu stie daca procedurile pentru asigurarea unui astfel de avion pot fi incheiate in acest an.

“Vom lua o decizie in funcie de aceste discutii. Procedurile dureaza”, a adaugat PONTA, precizand ca va fi format un grup comun de lucru in acest sens.

El a amintit ca, in anii anteriori, s-a considerat ca este nevoie ca presedintele, premierul si presedinti celor doua camere ale Parlamentului sa foloseasca o aeronava oficiala, dar ca fostul presedinte TRAIAN BASESCU s-a opus, probabil “din populism sau pentru ca i se termina madatul si nu mai beneficia”.

CITESTE SI: PONTA, despre achizitionarea unui AVION PREZIDENTIAL: Este de DEMNITATEA unei TARI

In noiembrie 2013, premierul VICTOR PONTA a dispus constituirea unei comisii interministeriale care sa negocieze cu Guvernul italian achizitionarea unei aeronave pentru demnitari, dupa ce oficialii Guvernului au aratat ca Romania este singura tara din Uniunea Europeana care nu are aeronava oficiala, iar Executivul de la Bucuresti trebuie sa inchirieze o aeronava de dimensiuni mai mari de la Tarom, ceea ce ridica foarte mult costul deplasarilor.

Pe fondul discutiilor legate de costuri, presedintele TRAIAN BASESCU declara in acel an ca nu va mai utiliza aeronava pusa la dispozitie de Tarom pentru vizitele sale externe si ca, atunci cand va avea nevoie de un avion, va inchiria in regim charter de la o companie straina, iar premierul Victor Ponta a folosit atunci in unele deplasari curse de linie sau aeronava militara Spartan.

Guvernul aprobase, prin ordonanta de urgenta, achizitionarea unei aeronave cu 12 locuri pentru inalti demnitari, suma totala necesara achizitionarii in leasing a aeronavei ridicandu-se la 56 de milioane de euro.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS ii cere lui PONTA un nou avion ”AIR FORCE ONE”

In primavara anului trecut, Guvernul a sistat insa negocierile cu Executivul italian pentru achizitionarea aeronavei destinate demnitarilor, incepand discutii cu Tarom pentru cumpararea unui avion tip Airbus 318.

Seful Cancelariei actualului presedinte, KLAUS IOHANNIS, a declarat revent presei ca nu exista nici in prezent o aeronava oficiala pentru deplasarile presedintelui si ca Presedintia a transmis Guvernului un memorandum pentru rezolvarea problemei.

Sursa foto www.ghenea.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”


pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul