Mondo News

Premierul Tudose se ia de gât cu liderii UDMR! Schimb de replici dure referitoare la autonomie

Joi, 11 Ianuarie 2018 18:56
Scris de: Vlad Economu
Premierul Tudose se ia de gât cu liderii UDMR! Schimb de replici dure referitoare la autonomie

Premierul Mihai Tudose continuă schimbul de replici dure, pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc, cu reprezentanții minorității maghiare. Tudose consideră că discuțiile  recente sunt „doar o încercare de destabilizare a unității României în anul Centenarului”.

„În calitate de român și de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părți a României. Este o încălcare a Constituției acestei țări, care garantează, încă de la primul alineat, unitatea și indivizibilitatea statului român. Discuțiile despre autonomia ținutului Secuiesc sunt în afara legii și nu merită luate în seamă, reprezintând doar o încercare de destabilizare a unității României în anul Centenarului”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Citește și: MAGHIARII DIN ROMÂNIA AU FĂCUT FRONT COMUN ȘI FORȚEAZĂ AUTONOMIA

Premierul Mihai Tudose declarase, miercuri seara, la Realitatea Tv că subiectul autonomiei teritoriale a maghiarilor din Ținutul Secuiesc face parte dintr-un șir de “încercări de a băga bățul prin gard”. „Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag”, a afirmat premierul.

Replică dură a liderilor UDMR

Liderii UDMR au reacționat vehement la declarația premierului, pe care au numit-o „primitivă, caracteristică evului mediu”. Porcsalmi Bálint, președinte executiv al UDMR, este cel care i-a răspuns premierului, iar Kelemen Hunor distribuie mesajul pe pagina sa de Facebook.

„Declarațiile premierului Mihai Tudose din cadrul emisiunii Jocuri de Putere sunt profund iresponsabile, nedemne pentru poziția sa. Prin mesajul său primitiv, caracteristic evului mediu, primul ministru a jignit profund și a amenințat nevoalat comunitatea maghiară din Secuime. Domnia sa poate să fie sau să nu fie de acord cu o declarație politică sau cu un proiect politic, însă nu-i poate trimite la spânzurătoare pe cei cu care nu este de aceeași părere. Premierul ori nu este informat ori nu a înțeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei. Îi cerem premierului să-și retragă imediat declarația și să își ceară scuze public!”, scrie Porcsalmi Bálint.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

palarie, indiana jones, licitatie, suma uriasa, Pălăria lui Indiana Jones, adjudecată la licitație pentru o sumă incredibilă


klaus iohannis, bautura preferata, bere, carmen iohannis Care este băutura preferată a președintelui Iohannis! Soția sa l-a dat de gol


model victorias secret, judecata, hotel lux, gandaci Un model Victoria’s Secret dă în judecată un hotel de lux. Este cumplit ce i s-a întâmplat într-o noapte


franta, fata ascunsa, furtuni, satelit, cercetare, taranis Franța: Satelitul Taranis va studia ”faţa ascunsă” a furtunilor!