Mondo News

Prăbușirea prețului Bitcoin a condus la pierderi de joburi în start-up-uri de crypto monede

Luni, 07 Ianuarie 2019 12:42
Scris de: Vlad Economu
Prăbușirea prețului Bitcoin a condus la pierderi de joburi în start-up-uri de crypto monede

O serie întreagă de start-up-uri, promițătoare altădată, din domeniul crypto monedelor, care se lăudau cu afaceri de miliarde de dolari anul trecut, au ajuns să concedieze masiv personal în 2018, pe fondul scăderii puternice suferite de Bitcoin, care a antrenat scepticismul investitorilor în domeniul crypto.

În 2018, Bitcoin a scăzut de la un vârf de peste 16.600 de dolari în ianuarie la crca 3.600 de dolari în decembrie, după ce în 2017 se dusese până la 20.000 de dolari. Potrivit TechCrunch.com, prăbușirea a antrenat reduceri de activitate și concedieri de personal în start-up-uri promițătoare până acum, în domeniul crypto:

Bitmain, un furnizor de hardware pentru minare de crypto monede, este cea mai recentă victimă.  Start-up-ul se pregătea să se listeze pe bursa de la Hong Kong, dar săptămâna aceasta s-a văzut nevoită să recunoască public că face reduceri personal, în China. De asemenea, startupul chinez și-a închis centrul de dezvoltare pe care îl deschisese recent în Israel și unde avea 23 de angajați. În prezent, Bitmain are cel puțin 2.000 de angajați, în creștere de la 250 cât avea în 2016, potrivit PitchBook. Start-up-ul a avut o creștere foarte mare, lăudându-se cu venituri de 2,5 miliarde de dolari în anul 2017.

Citeste si: BITTORRENT ÎȘI LANSEAZĂ PROPRIA CRYPTO MONEDĂ

Huobi Group, o platformă de tranzacționare de crypto monede din Beijing, cu 1.000 de angajați, începe disponibilizările de personal, potrivit publicației South China Morning Post.

Consensys, un start-up pe crypto de la New York, care avea 1.200 de angajați, a disponibilizat 13% din personal. Compania incubează și investește în aplicații de crypto construite pe blockchainul Ethereum.

Steemit, o aplicație blockchain de recompensare a creatorilor de conținut pe internet, a concediat 70% din personal în urmă cu câteva zile, invocând condiții de piață nefavorabile. Platforma de blogging și social network Steemit a fost fondată în martie 2016 de Ned Scott și Dan Larimer, acesta din urmă fiind un antreprenor american foarte activ în afacerile cu crypto monede.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 21 martie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 martie 2019. Fecioarele se implică într-un proiect, iar Berbecii primesc vești bune


diana, nume, case pariuri, ducesa sussex, printul harry, Care este cel mai vehiculat nume la casele de pariuri pentru viitorul copil al ducesei Meghan Markle


norvegia, resturant subacvatic, meniu, galerie foto, deschidere, marea nordului, under, minune, preturi Primul restaurant subacvatic din Europa se deschide astăzi! Galerie foto


liliana savu badea, cantareata, muzica populara, accident, stare grava, sot decedat Liliana Savu Badea, cunoscuta cântăreață de muzică populară este în stare gravă în urma unui accident rutier! Soțul acesteia a murit