Mondo News

Povestea faimosului Cirque du Soleil! Ce alte visuri din copilărie și-a mai îndeplinit proprietarul miliardar

Luni, 13 Mai 2019 11:56
Scris de: Vlad Economu
Povestea faimosului Cirque du Soleil! Ce alte visuri din copilărie și-a mai îndeplinit proprietarul miliardar

Uneori, banii pot cumpăra orice, chiar şi fericirea! Pentru canadianul  Guy Laliberté, de 59 de ani, născut la 2 septembrie 1959, în zodia Fecioarei, visurile copilăriei au devenit realitate aproape în totalitate. A vrut să aibă cel mai tare circ din lume? A înfiinţat faimosul Cirque du Soleil. A vrut să meargă în spaţiu? S-a dus de două ori la bordul rachetelor Soyuz TMA-16 şi TMA-14. Recent, i s-a pus pata pe Ibiza şi vrea să o transforme într-un Paradis al artei.

Guy Laliberté (foto interior) are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. Dar pe cât de bogat este pe atât de discret se comportă, susţin jurnaliştii revistei americane Forbes care l-au vizitat la una dintre vilele sale din Ibiza. Ras complet în cap (n.r. după modelul boss-ului Amazon, Jeff Bezos) şi cu un zâmbet de fotografie, Guy Laliberté a explicat că deţine toată coasta sud-vestică a Ibizei, staţiunea care nu doarme niciodată. Pasionat de Stonehenge, miliardarul şi-a comandat propriul templu druid al Soarelui, chiar pe domeniul său.

Citește și: POVESTEA NEFARDATĂ A AGATHEI CHRISTIE. SECRETUL CELEBREI SCRIITOARE: A AJUNS MILIARDARĂ FĂRĂ SĂ SCRIE UN RÂND CU MÂNA EI!

L-a comandat în 2014, l-a vrut din piatră de bazalt şi l-a instalat la vârful Cala Llentia. E alcătuit din 13 coloane de bazalt, e dispus în semicerc, coloana din centru are o înălţime de 25 de metri şi întreg monumentul cântăreşte 420 de tone. În vârful coloanei a montat o frunză din aur de 23 de carate. Însă acesta nu a fost decât un mic capriciu în raport cu Cirque du Soleil, care de la un simplu moft de bogătaş de a avea cei mai buni circari din lume la spectacolele lui private a devenit o afacere de paste 500 de milioane de dolari. În 2009, Guy Laliberté a ţinut morţiş să ajungă pe orbita Pământului. A cheltuit între 30 şi 75 de milioane de dolari pentru două misiuni la bordul unor rachete Soyuz care au decolat din Kazahstan, una în 2009 şi cealaltă în 2015. Gurile rele vorbesc de sume mult mai mari (n.r. peste 120 de milioane de dolari), dar, după cum spuneam, Guy Laliberté nu este genul care să se laude. El tace şi face.

guy-laliberte

Pe proprietatea lui a adus din Micronezia diferite artefacte străvechi, a cumpărat piese de artă modernă şi a donat o parte muzeului de artă modernă din Ibiza. El visează să transforme staţiunea petrecerilor fără de sfârşit într-un templu al artei.

Guy Laliberté a fost căsătorit între 1990 şi 2000 cu Rizia Moreira şi apoi s-a căsătorit cu Claudia Barilla. Are o fiică, Naima Moreira- Laliberté care îl moşteneşte, fiind la fel de ambiţioasă şi încăpăţânată ca el. Şi pentru că vorbim de cel mai excentric bogătaş din lume trebuie să amintim că şi-a cumpărat propria insulă, Nukutepipi, din Polinezia Franceză, şi a transformat-o într-un paradis al bogătaşilor. Deţine cea mai mare proprietate imobiliară din Hawaii, Kauhala Piliahola, unde o noapte de cazare costă 15.000 de dolari.

În interviul acordat revistei Forbes, Guy Laliberté a explicat că în luna iulie 1984 a vrut să se simtă iar copil şi să retrăiască emoţia unui spectacol de circ. Aşa s-a născut Cirque du Soleil, o trupă care a scris istorie şi care nu are egal în materie de spectacole acrobatice. Care este următorul vis al lui Guy Laliberté? Veţi fi şocaţi, însă dezinvoltura cu care o spune pare floare la ureche: vrea să organizeze un spectacol Cirque du Soleil atât de grandios încât să fie vizibil de pe Lună, iar spectatorii să vizioneze show-ul de pe satelitul natural al Terrei.

Sursa traducere și foto: click.ro


Categorie: Homepage, Life, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 20 august 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 august 2019. Taurii sunt visători, iar Vărsătorii pot da sfaturi speciale


walton, walmart, avere, castiguri Cea mai bogată familie din lume câștigă 4 milioane de dolari pe oră


cni, stadion steaua, stadion nou, foto, euro 2020 Euro 2020. Noul stadion Steaua începe să prindă contur! Galerie Foto în articol


meghan markle, jeans, blugi, interdictie, elisabeta a II-a Ce i-a interzis regina Elisabeta a II-a decesei de Sussex, Meghan Markle!