Mondo News

PLOILE si VANTUL nu se dau BATUTE! CODURILE au fost PRELUNGITE de ANM

, 08 Octombrie 2017 12:22
Scris de: Vlad Economu

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit, in aceasta dimineata, atentionarile cod galben si cod portocaliu de ploi abundente si vant puternic in centrul tarii, in zona de nord-est, est si sud-est, dar de si ninsori si viscol la munte, pana in noaptea de duminica spre luni, dar numarul judetelor afectate a fost redus.

Pana duminica la ora 18.00 este in vigoare o atentionare cod galben privind intensificari ale vantului si ploi insemnate cantitativ in estul tarii, dar si ninsori viscolite la munte.

In acest interval, in estul Munteniei si in centrul Moldovei vantul va sufla cu pana la 50-60 de kilometri la ora si va continua sa ploua, cumulandu-se local cantitati de apa de 15-20 de litri pe metru patrat si izolat de 25 – 30 de litri pe metru patrat. In Carpatii Meridionali si local in Carpatii Orientali vor fi rafale de 60 – 70 de kilometri la ora, va mai ninge, iar zapada va fi spulberata si viscolita. Se vor semnala ploi si in restul Munteniei, inclusiv in Capitala, dar vor fi in diminuare cantitativ, iar vantul va sufla cu 40 – 50 de kilometri la ora.

Tot pana la ora 18:00 este in vigoare un cod portocaliu de ploi abundente si vant puternic in nord-estul Munteniei, Dobrogea si sudul Moldovei. Astfel, in judetele Constanta, Tulcea, Braila, Galati si Vrancea, se vor cumula local cantitati de apa de 25 – 30 de litri pe metru patrat si izolat peste 40 de litri pe metru patrat, in zona fiind deja consemnate acumulari importante de apa. In aceste judete va fi vant puternic, in special in zona litoralului. In Carpatii de Curbura, Muntii Bucegi si Fagaras, in special in zona inalta, va ninge, iar vantul va sufla cu peste 70 – 80 de kilometri la ora, viscolind zapada.

Codul portocaliu a fost prelungit pana la ora 0:00 pentru zona inalta a judetelor Vrancea, Buzau, Prahova si Dambovita, unde va fi viscol puternic. 

In zona inalta de munte a judetelor Vrancea, Buzau, Prahova si Dambovita vantul va continua sa prezinte intensificari, cu rafale de peste 70 – 80 km/h, spulberand zapada.

Tot pana la miezul noptii este in vigoare codul galben pentru 12 judete din sud, sudul si centrul Moldovei si nord-estul Munteniei, unde vantul va sufla cu 50-60 de kilometri la ora, iar pe litoral si in Delta Dunarii vantul va fi si mai puternic si va continua sa ploua. Local in Carpatii Meridionali si Orientali vor fi rafale de 60 – 70 kilometri la ora, va mai ninge, iar zapada va fi spulberata si viscolita.

Judetele in care codul galben este mentinut pana la miezul noptii sunt: Constanta, Tulcea, Braila, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea (partial) si Arges (partial).

In Delta Dunarii si pe litoral, intensificarile vantului se vor mentine pana luni dimineata.


Articole Recomandate

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Economie

Sport

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

george alin anastasescu, patron colectiv, disparitie, marea britanie Unul dintre patronii clubului COLECTIV a DISPARUT! Unde s-ar fi ASCUNS acesta


horoscop, noiembrie 2017, horoscop noiembrie 2017, horoscop bani noiembrie, horoscop dragoste noiembrie, horoscop sanatate noiembrie, horoscop cariera noiembrie HOROSCOP NOIEMBRIE 2017. Previziuni astrale complete! Nu dati crezare ZVONURILOR


HOROSCOP ZILNIC, HOROSCOPUL ZILNIC, HOROSCOPUL DE AZI, HOROSCOPUL ZILNIC DE AZI luni 23 octombrie 2017 HOROSCOP LUNI 23 OCTOMBRIE 2017. Atentie la CALATORII si ajutoare “prietenesti”


siena vuscan, fetita romanca, china, limba chineza, sonia vuscan Siena Vuscan, romanca de numai 7 ani care i-a dat pe spate pe chinezi! VIDEO