Mondo News

Peste 200 de bănci și startup-uri fintech din Germania susțin dezvoltarea unui euro digital

Vineri, 01 Noiembrie 2019 15:19
Scris de: Vlad Economu
Peste 200 de bănci și startup-uri fintech din Germania susțin dezvoltarea unui euro digital

Asociația Băncilor Germane — Bankenverband, formată din peste 200 de bănci comerciale și startup-uri fintech, susține că „economia are nevoie de un euro digital programabil”.

În urma anunțului Facebook cu privire la dorința de a lansa criptomoneda Libra, politicienii au  au recunoscut că această inițiativă ridică întrebarea “cum va arăta sistemul monetar din era digitală și cine îl va controla în viitor?”.

Într-un raport publicat de Bankenverband, membrii asociației susțin că “este de necontestat că responsabilitatea pentru sistemul monetar revine statelor suverane”, iar orice monedă furnizată de bănci sau companii private “trebuie să se încadreze într-un sistem determinat de stat”. “Orice altceva ar avea ca rezultat haos și instabilitate”, afirmă membrii Bankenverband.

Asociația propune crearea unui un euro digital bazat pe criptografie, care să poată fi tranzacționat pe o platfromă de plăți pan-europeană. “Pentru a crește încrederea publicului în banii digitali, este obligatoriu să fie respectate cele mai înalte standarde de reglementare. Pentru a asigura securitatea juridică, este necesară o clasificare legală a banilor digitali. (…)

Emiterea și stocarea monedelor digitale programabile ar trebui să fie posibilă în conformitate cu normele existente ale unei licențe bancare complete.

Identitatea utilizatorului — fie om sau mașină — trebuie să fie unică. Pentru asta este necesar un standard european sau, mai bine, un standard global de identitate. Pentru orice formă de monedă digitală, clienții ar trebui identificați folosind un standard la fel de strict ca cel pe care băncile și alte entități obligate trebuie să le aplice în cadrul cadrului legal actual care urmărește lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului. (…)

În ceea ce privește legea fiscală germană, trebuie clarificări în ceea ce privește impozitul pe venit — dacă banii digitali programabili sunt o monedă sau un activ. În ceea ce privește gestionarea portofelelor electronice — în special în țările terțe — colectarea impozitelor trebuie să fie garantată”, menționează raportul Asociației Băncilor Germane.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul


tata, reactie, meci, lupte, video Reacția unui tată după ce fiul său este învins într-o luptă! Video


jabba jihadistul, arestare, irak, platforma, stat islamic, Abu Abdul Bari Cine este “Jabba Jihadistul”, teroristul de 250 de kilograme al Statului Islamic, arestat în Irak


conor mcgregor, revenire, ufc 246, las vegas, video, victorie, Donald "Cowboy" Cerrone Conor McGregor, victorie în 40 de secunde la revenirea în UFC! Video