Mondo News

Peste 10 milioane de dolari în Ethereum au fost furate anul trecut prin intermediul ingineriei sociale

Sambata, 14 Iulie 2018 12:29
Scris de: Vlad Economu
Peste 10 milioane de dolari în Ethereum au fost furate anul trecut prin intermediul ingineriei sociale

Experții de securitate ai Kaspersky Lab au descoperit că infractorii cibernetici au reușit să fure, numai în ultimul an, Ethereum (ETH) de la peste 21.000 de persoane  o sumă în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari prin intermediul programelor de inginerie socială.

Potrivit unui raport, infractorii cibernetici au declanșat în total mai mult de o sută de mii de alarme asupra software-ului de securitate în legătură cu crypto monede de la începutul anului 2018. Kaspersky Lab remarcă faptul că escrocii îi anunță pe investitorii interesați de oferta inițială de monede (ICO), folosind site-uri false și e-mailuri de phishing care conțin un număr de e-portofel.

Raportul menționează, de exemplu, Switcheo ICO, afirmând că infractorii au furat crypto monede de peste 25 000 de dolari prin postarea unei oferte false pe un cont Twitter care pretinde că este asociat cu ICO.

Citește și: INDIA NU INTERZICE CRYPTO MONEDELE, DAR LE VA TRATA CA PE NIȘTE MĂRFURI

O altă înșelătorie în domeniul ingineriei sociale este falsă “ofertă de tip crypto monede”, unde victimele sunt ademenite cu un câștig mai mare în schimbul unei mici sume de crypto monede plătită pe loc. Raportul descrie popularitatea utilizării conturilor false de mass-media sociale care pretind a fi personalități cunoscute, cum ar fi magnatul de afaceri Elon Musk sau fondatorul Telegram Pavel Durov.

Potrivit lui Nadezhda Demidova, analistul de conținut web de la Kaspersky Lab, modelele de atac continuă să evolueze, făcând imposibilă protejarea cu ușurință a acestora. Demidova observă, de asemenea, că phishingul de crypto monede “se oprește” de alte atacuri de tip phishing, deoarece escrocii pot face milioane de dolari: “Escrocii de succes sugerează că știu cum să exploateze factorul uman, care a fost întotdeauna unul dintre cele mai slabe legături în securitatea informatică, de a valorifica comportamentul utilizatorilor”.

Kaspersky Lab, care se concentrează în mod tradițional pe protecția împotriva programelor malware, cum ar fi virușii, troienii și răscumpărarea, a ținut deja cont de comportamentele criminale care implică crypto monedele. La sfârșitul lunii iunie, compania informatică a informat despre schimbarea recentă a popularității de la atacurile ransomware la “criptojacking”, care infectează un computer cu programe malware pe care minele îl criptează fără permisiunea proprietarului.

Kaspersky Lab a avertizat, de asemenea, proprietarii de crypto monede, în noiembrie 2017, cu privire la un troian care înlocuiește adresa portofelului în clipboard-ul unui utilizator pentru a redirecționa tranzacțiile crypto monedelor către escroci.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

femeie inselata, gest extrem, amanta, O femeie a aflat că soțul o înșală și a decis să se răzbune pe amantă. Este cumplit ce a făcut soția înnebunită de furie


bacau, amanta calcata, barbat, scandal, sotie Bacău. Un bărbat și-a călcat, intenționat, amanta cu mașina! De ce a recurs la acest gest extrem


mihai bendeac, tatic, copil, veste neasteptata, iumor Mihai Bendeac va fi tătic! Actorul și-a anunțat colegii de la iUmor


braila, sinucidere, frate fotbalist, mihai vladut subtirica, inginer agronom, dudesti Brăila. Fratele unui fotbalist a fost găsit spânzurat în casă