Mondo News

PERCHEZITII si mandate de aducere intr-un dosar cu frauda in ASIGURARI AUTO

Joi, 19 Octombrie 2017 08:34
Scris de: Vlad Economu
PERCHEZITII si mandate de aducere intr-un dosar cu frauda in ASIGURARI AUTO

Politistii din Bucuresti efectueaza, joi dimineata in Capitala si in judetul Ilfov, o serie de opt perchezitii pentru a pune in aplicare 25 de mandate de aducere, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de inselaciune privind asigurarile auto, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, inselaciune si constituire de grup infractional organizat, informeaza televiziunile de stiri.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, in perioada 2012 – 2013, prin intermediul unei societati comerciale ce avea ca obiect de activitate principala intretinerea si repararea autovehiculelor, au desfasurat activitati de natura ilicita, fiind atrasi in activitatea infractionala si 14 inspectori de dauna, care au sprijinit grupul infractional, potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei.

Astfel, membrii grupului infractional actionau in doua moduri:

Persoane de buna credinta, implicate in evenimente rutiere, care detineau sau utilizau autovehicule asigurate facultativ cu polita valabila introduceau in vederea efectuarii de reparatii autoturismul in societatea mentionata, insa avariile autovehiculelor erau amplificate fictiv, fara stirea proprietarului/utilizatorului, iar documentele initial intocmite erau inlocuite cu unele falsificate, care consfinteau o situatie de fapt nereala. 

Ulterior, autoturismele erau reparate, se intocmeau cereri de despagubire de la societatea de asigurari, dupa care asiguratorul vira banuitilor suma de bani corespunzatoare reparatiei.

Totodata, in cazul autoturismelor avariate de posesori cu vinovatie si care nu posedau polite facultative, beneficiau de prelucrarea unor fotografii cu autovehiculele in cauza, astfel incat sa nu fie vizibile avariile existente si implicit sa nu fie mentionate in inspectia de risc, dupa care se incheia polita de asigurare facultativa, urmand ca la un interval de 2-3 luni detinatorul autoturimului sa fie chemat in service, unde erau provocate in mod voluntar avarii sau accentuate cele deja existente.

Prejudiciul creat prin comiterea faptelor este estimat la peste 400.000 de euro. Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule.

Sursa foto: realitatea


Un comentariu

  1. costica
    Reply

    Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudinile nu sunt altceva decât deprinderi de gândire. O asemenea deprindere nu este un instinct, ci o reacţie provocată prin repetare. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected] com

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 17 septembrie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 17 septembrie 2019. Peștii au nevoie de un mentor, iar Scorpionii schimbă macazul


mario iorgulescu, detalii socante, copil neiubit, lacrimi, bautura, cocaina Fața neștiută a lui Mario Iorgulescu: “Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină!”


catalin botezatu, operatie, boala rara, colon, turcia Ce se întâmplă cu Cătălin Botezatu după operația de cancer la colon


cristiano ronaldo, lacrimi, emisiune tv, tata alcoolic, piers morgan, good morning britain Greu de crezut! Cristiano Ronaldo, în lacrimi la o emisiune de televiziune! Video