Mondo News

PERCHEZITII la IASI, ROMAN, PRAHOVA si PARIS pentru destructurarea unei retele de HOTI formata din COPII ROMANI

Luni, 19 Iunie 2017 10:22
Scris de: Vlad Economu
PERCHEZITII la IASI, ROMAN, PRAHOVA si PARIS pentru destructurarea unei retele de HOTI formata din COPII ROMANI

Politistii de la Combaterea Crimei Organizate si procurori DIICOT efectueaza luni o serie de 25 de perchezitii in  municipiile Iasi, Roman si judetul Prahova pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in trafic de minori, informeaza Inspectoratul General, citat de agentiile de presa.

In paralel, politisti din cadrul Directiei de Politie Judiciara din Paris desfasoara o actiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din acelasi grup infractional. Sunt vizate in jur de 120 de persoane pe teritoriul Romaniei si Frantei din care peste 70 de minori, cu varste intre 10 – 13 ani, implicati in aceasta activitate, vor fi audiati in cursul cercetarilor cu privire la activitatea desfasurata.

Probatoriile au evidentiat faptul ca pe raza municipiilor Iasi si Roman s-a constituit o grupare infractionala specializata in comiterea infractiunii de trafic de minori.  Membrii gruparii sunt banuiti ca si-ar fi exploatat proprii copii minori, cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, determinandu-i sa comita furturi din buzunare, din genti sau din incinta unor societati comerciale, bunurile fiind insusite de membrii gruparii.

Minorilor li s-ar fi impus sa fure constant, sustinand in acest mod stilul de viata al parintilor. Minorii ar fi fost explotati atat pe raza municipiului Iasi, cat si in Paris. Acestia ar fi fost determinati si indrumati sa comita furturi din buzunare in mijloacele de transport in comun, statiile R.A.T.P. si incinta marilor complexe comerciale. Bunurile sustrase constand in portofele, telefoane, bani sau alte bunuri de valoare erau predate parintilor care le valorificau.

Adultii organizau in detaliu activitatea infractionala a copiilor, stabilind programul de lucru, modul de actiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. De asemenea, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care ar fi trebuit sa le aduca acasa in functie de zona unde erau trimisi sa fure.

Dupa ce erau instruiti pe raza municipiului Iasi minorii erau dusi in Paris, in mai multe tabere, de unde ulterior erau indrumati de proprii parinti in activitatea infractionala. Pentru documentarea activitatilor infractionale s-au solicitat informatii autoritatilor franceze, in anul 2016, iar ulterior a fost constituita o echipa comuna de ancheta ce a actionat pentru probarea activitatilor infractionale.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 27 mai 2018, horoscop duminică, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 27 mai 2018. Balanțelor le cresc veniturile, iar Leii au parte de sprijin necondiționat


orori sexuale, sultan ibrahim, dimitrie cantemir, desfrau Dimitrie Cantemir despre ororile sexuale ale sultanului Ibrahim, spaima virginelor


partida sex, durata ideala, specialisti,13 minute Îți place să faci dragoste? Cât durează partida perfectă de amor


POFTA DE SEX, TAIE POFTA DE SEX, BARBATI, FEMEI, PAT, GRESELI, RESPIRATIE URAT MIROSITOARE, DISCUTII, LIPSA DE INGRIJIRE, INDICATII Cele 9 lucruri la care se gândesc bărbații cand fac sex oral