Mondo News

PENTAGON: LIDERUL AL-QAIDA din AFGANSTAN, FAROUQ al-QAHTANI, a fost ELIMINAT

Sambata, 05 Noiembrie 2016 15:07
Scris de: Vlad Economu
PENTAGON: LIDERUL AL-QAIDA din AFGANSTAN, FAROUQ al-QAHTANI, a fost ELIMINAT

PENTAGONUL a confirmat eliminarea lui FAROUQ al-QAHTANI, liderul AL QAIDA din AFGANISTAN, intr-un atac aerian de precizie, pe 23 octombrie, in provincia Kunar, in nord-estul tarii. “FAROUQ al-QAHTANI era emirul al Qaida in estul Afganistanului si unul dintre principalii planificatori ai unor atacuri care vizau Statele Unite”, a precizat, vineri, Peter Cook, un purtator de cuvant al Pentagonului, citat intr-un comunicat, informeaza News.ro.

El a confirmat moartea lui FAROUQ al-QAHTANI in atacul aerian de pe 23 octombrie, insa a adaugat ca Pentagonul inca investigheaza daca numarul 2 al gruparii teroriste, Bilal al-Utabi, a fost si el ucis in acelasi atac din Afganistan.

Statele Unite il urmareau pe FAROUQ al-QAHTANI, un apropiat al lui Osama ben Laden, de multi ani. El este cunoscut pentru recrutarea a numerosi tineri din regiune in al Qaida, in prezent in declin. FAROUQ al-QAHTANI ar fi organizat, de asemenea, finantarea si pregatirea atacurilor vizand forte ale coalitiei in Afganistan, dar si in Asia de Sud-Est si Occident.

FAROUQ al-QAHTANI era considerat ca fiind cel care solicita si distribuia fonduri stranse de sustinatori al Qaida in tari de la Golful Persic in vederea finantarii operatiunilor externe ale gruparii si a operatiunilor talibanilor in Afganistan, potrivit altei surse americane. FAROUQ al-QAHTANI a fost localizat in 2012, insa misiunea in vederea eliminarii sale a fost suspendata in ultimul moment din cauza riscului unor victime civile.

De aceasta data, FAROUQ al-QAHTANI si al-Utabi se aflau in satul Hilgal, in doua cladiri situate la cateva sute de metri una de cealalta. Mai multe rachete au fost trase cu ajutorul unui avion fara pilot si i-au vizat simultan.

Sursa foto: washigton post


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”


pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul