Mondo News

Parlamentul European dezbate situația statului de drept în România

Luni, 15 Aprilie 2019 20:28
Scris de: Vlad Economu
Parlamentul European dezbate situația statului de drept în România

Parlamentul European s-a reunit, luni de la ora 17.00, în plen pentru a discuta situaţia statului de drept în România, la solicitarea grupului PPE. Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, a declarat, în plenul Parlamentului European, că dezbaterea este despre riscuri foarte concrete ca în România să se facă paşi înapoi în legătură cu statul de drept.

Jourova susține că nu s-au făcut progrese în urma recomandărilor din MCV şi a apreciat că există risc de ingerinţă în justiţie în cazuri de corupţie. “România trebuie să revină pe calea reformelor. (…) Vorbele de dragul vorbelor nu sunt suficiente”, a spus comisarul european. Jourova a apreciat că situaţia în România este “volatilă”.

Ea a invocat situaţia Laurei Codruţa Kovesi şi modificarea legislaţiei penale. Spre deosebire de precedenta dezbatere, când premierul Viorica Dăncilă a susţinut un discurs în plen, la discuţiile de luni nu va fi prezentă.

Europarlamentarul Cristian Preda a şi anunţat, înaintea dezbaterii din PE privind situaţia statului de drept în România, că nu va participa nimeni din guvern, concluzia sa fiind că “PSD şi ALDE se poartă că şi cum n-am fi în UE”.

“La dezbaterea despre statul de drept din România-care stă să inceapă la Strasbourg-nu va participa nimeni din guvern.  Dăncilă nu vine şi nici nu trimite vreun ministru sau vreun secretar de stat”, spune Preda, citat de News.ro.

El afirmă că  România nu va fi reprezentată nici ca presedintă în exerciţiu a Consiliului UE. “PSD şi ALDE se poartă că şi cum n-am fi în UE…”, conchide Cristian Preda.

Dezbaterea are loc la solicitarea grupului PPE, care a cerut discutarea situaţiei statului de drept în România şi adoptarea unei noi rezoluţii despre derapajele guvernării Dăncilă. Europarlamentarul Cristian Preda critică în termeni foarte duri bsenţa premierului Dăncilă de la dezbateri, dat fiind că aceasta are luni pe agendă întâlniri şi declaraţii comune cu premierii Vietnamului şi ai Georgiei.

“Viorica Dăncilă nu va veni luni la şedinţa PE care discută despre dezastrul pe care l-a creat guvernul ei în ultimii doi ani. Preferă să se întreţină cu Nguyen Xuan Phucde.Cum? Nu ştiţi cine e Nguyen Xuan Phucde? E premierul Vietnamului. Un comunist e, desigur, un interlocutor mai facil decât vicepreşedintele Timemrmans sau decât parlamentarii europeni”, scrie Preda, care se întreabă cine va reprezenta guvernul României. PE a mai adoptat în 13 noiembrie 2018 o rezoluţie privind situaţia statului de drept în România.

Sursa foto: politico.eu


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 25 iunie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 25 iunie 2019. Racii trebuie să țină cu dinții de bani, iar Scorpionii sunt agresivi


simona halep, fed cup, modificare format, refuz Motivul pentru care Simona Halep va refuza să joace la Fed Cup


cimitir vesel, sapanta, loc de veci, pret Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța? O să te umfle râsul


vocea romaniei, pro tv, jurat nou, andra, horia brenciu, inlocuire, sezon 9 Andra, înlocuită de la Vocea României! Pe cine a adus ProTV în juriu