Mondo News

ORDONANTA: SPP va asigura gratuit PAZA unor FOSTI DEMNITARI si SEFILOR DE PARTIDE

Miercuri, 14 Octombrie 2015 17:18
Scris de: Ioana Alexandra
ORDONANTA: SPP va asigura gratuit PAZA unor FOSTI DEMNITARI si SEFILOR DE PARTIDE

SPP va putea ASIGURA PROTECTIE si in cazul unor DEMNITARI si FOSTI DEMNITARI, inclusiv PRESEDINTI AI PARTIDELOR PARLAMENTARE, la cererea acestora si cu aprobarea CSAT, potrivit unei ORDONANTE DE UNRGENTA aprobata de Guvern in sedinta de miercuri. 

Astfel, daca un fost ministru sau un lider de partid va dori, va putea beneficia de PROTECTIA SPP. In plus, SPP va putea, cu aprobarea CSAT, sa initieze, organizeze si desfasura activitati de cooperare, instruire si pregatire cu organisme si institutii din strainatate. Nu este clar care este urgenta ca SPP sa se ocupe de protectia unor demnitari.

In acest moment, pot beneficia de protectia SPP doar anumiti fosti demnitari. FOSTII PRESEDINTI beneficiaza de protectie pe toata durata vietii, FOSTII PREMIERI de doi ani, iar fostii PRESEDINTI AI CAMEREI DEPUTATILOR SI SENATULUI timp de un an.

In contra cost si cu aprobarea CSAT, Serviciul de Protectie si Paza poate asigura protectie unor demnitari si fosti demnitari, altii decat cei stabiliti prin hotarare a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

CITESTE SI: CUM ARATA SALARIILE INALTILOR DEMNITARI, DUPA CE AU FOST MAJORATE CU PANA LA 70%

Tot legat de SPP, ordonanta de urgenta mai prevede ca va putea participa la activitati de cercetare finantate si cofinantate de Comisia Europeana, in cadrul unor consortii cu participare internationala sau ca unic aplicant.

Actul normativ cuprinde si alte prevederi care ar putea sa justifice urgenta. Urgenta ar putea fi o prevedere care reglementeaza scoaterea unor produse precum carburanti din rezervele de stat, in caz de criza, cu titlu gratuit, pentru institutiile cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale.

Ordonanta de Urgenta mai prevede unele masuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activitatii de curierat a materialelor clasificate NATO si UE. Potrivit actului normativ, Oficiul National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS) va putea achizitiona doua mijloace de transport asuto adaptate cerintelor institutiei.

Sursa foto: Agerpres


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

darko peric, casa del papel, actor, romania, studii, timisoara, medicina, helsinki Darko Peric, actorul îndrăgostit de România care i-a cucerit pe fanii români ai serialului ‘Casa de Papel’! Video


coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video