Mondo News

ORDONANTA: SPP va asigura gratuit PAZA unor FOSTI DEMNITARI si SEFILOR DE PARTIDE

Miercuri, 14 Octombrie 2015 17:18
Scris de: Ioana Alexandra
ORDONANTA: SPP va asigura gratuit PAZA unor FOSTI DEMNITARI si SEFILOR DE PARTIDE

SPP va putea ASIGURA PROTECTIE si in cazul unor DEMNITARI si FOSTI DEMNITARI, inclusiv PRESEDINTI AI PARTIDELOR PARLAMENTARE, la cererea acestora si cu aprobarea CSAT, potrivit unei ORDONANTE DE UNRGENTA aprobata de Guvern in sedinta de miercuri. 

Astfel, daca un fost ministru sau un lider de partid va dori, va putea beneficia de PROTECTIA SPP. In plus, SPP va putea, cu aprobarea CSAT, sa initieze, organizeze si desfasura activitati de cooperare, instruire si pregatire cu organisme si institutii din strainatate. Nu este clar care este urgenta ca SPP sa se ocupe de protectia unor demnitari.

In acest moment, pot beneficia de protectia SPP doar anumiti fosti demnitari. FOSTII PRESEDINTI beneficiaza de protectie pe toata durata vietii, FOSTII PREMIERI de doi ani, iar fostii PRESEDINTI AI CAMEREI DEPUTATILOR SI SENATULUI timp de un an.

In contra cost si cu aprobarea CSAT, Serviciul de Protectie si Paza poate asigura protectie unor demnitari si fosti demnitari, altii decat cei stabiliti prin hotarare a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

CITESTE SI: CUM ARATA SALARIILE INALTILOR DEMNITARI, DUPA CE AU FOST MAJORATE CU PANA LA 70%

Tot legat de SPP, ordonanta de urgenta mai prevede ca va putea participa la activitati de cercetare finantate si cofinantate de Comisia Europeana, in cadrul unor consortii cu participare internationala sau ca unic aplicant.

Actul normativ cuprinde si alte prevederi care ar putea sa justifice urgenta. Urgenta ar putea fi o prevedere care reglementeaza scoaterea unor produse precum carburanti din rezervele de stat, in caz de criza, cu titlu gratuit, pentru institutiile cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale.

Ordonanta de Urgenta mai prevede unele masuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activitatii de curierat a materialelor clasificate NATO si UE. Potrivit actului normativ, Oficiul National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS) va putea achizitiona doua mijloace de transport asuto adaptate cerintelor institutiei.

Sursa foto: Agerpres


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

anamaria prodan, scandal, mircea redini, luana rednic, steliano filip Anamaria Prodan îi face praf pe Mircea și Luana Rednic!


caracal, minuni, realitatea, caruta prosti, muzeograf, Chiar s-a răsturnat la Caracal căruța cu proști? Câte dintre ”miturile” despre această urbe sunt reale


denise rifai, atac dur, dana budeanu, gabriela firea Denise Rifai o face praf pe Dana Budeanu! Realizatoarea tv dezvăluie și cine se află în spatele stilistei


Joe DiMaggio, Marilyn Monroe, relatie, deces, secret, moarte misterioasa, casatorie Relația cu năbădăi dintre Joe DiMaggio și Marilyn Monroe! Varianta sportivului despre sfârșitul misterios al artistei