Mondo News

Ordonanța de urgență de modificare a Codului Fiscal, publicată în Monitorul Oficial

Vineri, 10 Noiembrie 2017 18:46
Scris de: Vlad Economu
Ordonanța de urgență de modificare a Codului Fiscal, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța de urgență prin care Guvernul Tudose a modificat Codul Fiscal a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial, intrând în vigoareActul normativ adoptat miercuri de Guvern a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 885 de vineri, 10 noiembrie.

PNL a anunțat că a două zi după publicare va solicita Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională. Liberalii apreciază că ordonanța de urgență încalcă prevederi ale Constituției. O opinie similară au exprimat și liderii de sindicat.

Executivul nu a ținut cont de reacțiile negative

In ciuda criticilor venite dinspre mediul de afaceri, sindicate, patronate, experți sau Administrația Prezidențială, Guvernul a adoptat ordonanță de urgență. Astfel se aduc modificări importante Codului Fiscal, contribuțiile fiind trecute de la angajator la angajat, iar procentul de plata către Pilonul ÎI de pensii se reduce de la 5,1% la 3,75%.

Ordonanța de urgență primise anterior avize negative de la Consiliul Economic și Social și de la Consiliul Legislativ. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de “revoluția fiscală” asumată de Guvernul Tudose. Executivul nu s-a lăsat impresionat, dând vina pe companiile multinaționale, care ar sprijini mitingurile din interes propriu.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

model victorias secret, judecata, hotel lux, gandaci Un model Victoria’s Secret dă în judecată un hotel de lux. Este cumplit ce i s-a întâmplat într-o noapte


franta, fata ascunsa, furtuni, satelit, cercetare, taranis Franța: Satelitul Taranis va studia ”faţa ascunsă” a furtunilor!


richard gere, tata, copil, sarcina, alejandra silva Richard Gere va deveni tată la 69 de ani


coca cola, canabis, bautura Coca Cola poartă discuții pentru lansarea unor băuturi care să conțină canabis