Mondo News

Orașul din România care a bătut Milano și Manchester

, 18 August 2019 15:07
Scris de: Vlad Economu
Orașul din România care a bătut Milano și Manchester

Primul oraș din România care este peste Milano și Manchester a început implementarea programului după ce a câștigat premiul Comisiei Europene. Proiectul urmează să fie finalizat până în anul 2022 și a primit finanțare UE în valoare de 31,3 milioane euro.

Orașul Turda, din județul Cluj, implementează planul de mobilitate urbană care a câștigat premiul „Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă 2018” a Comisiei Europene. Localitatea românească a ieșit învingătoare în fața orașelor Manchester și Milano.

În baza planului, Turda a primit în 2018 finanțare UE în valoare de 31,3 milioane euro. Proiectele acoperă, printre altele, modernizarea principalelor străzi pe care circulă mijloacele de transport public, prin adăugarea de benzi pentru biciclete, construirea de stații moderne, adăugarea de facilități de e-ticketing și monitorizarea video. Totodată, au fost achiziționate 20 de autobuze electrice și va fi implementat un sistem de Bike Sharing.

De asemenea Turda este primul oraș din România care a achiziționat autobuze electrice cu fonduri europene, iar 7 din cele 20 comandate se află deja în oraș. Proiectul urmează să fie finalizat până în anul 2022 și include modernizarea completă a 16 artere principale ale orașului, în lungime totală de peste 11 kilometri.

Cristian Octavian Matei, edilul orașului a precizat că finanțarea externă a fost esențială. „Eforturile noastre de a elabora o strategie în timp record au fost recompensate și ne mândrim astăzi cu un portofoliu de proiecte care se află în linie dreaptă și care ne plasează într-un loc fruntaș în România, în ceea ce privește absorbția de fonduri europene”.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

kobe bryant a murit, a murit kobe bryant, nba, accident elicopter, la lakers, deces Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea


australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”