Mondo News

Omenirea este în pericol! 15.000 de oameni de știință au lansat un avertisment clar

Miercuri, 15 Noiembrie 2017 14:16
Scris de: Vlad Economu
Omenirea este în pericol! 15.000 de oameni de știință au lansat un avertisment clar

Omenirea este în pericol! De peste 25 de ani, oamenii de știință din toată lumea avertizează că resursele Pământului sunt pe sfârșite. În același timp ce populația planetei crește în ritm alert.

Astăzi, populația planetei a depășit 7,44 miliarde de persoane, în 2050 se estimează că vor fi 9,7 miliarde de oameni. După 25 de ani, 15.364 de oameni de știință din 184 de țări care au acceptat să-și ofere numele ca semnatari a unei scrisori deschise către Omenire: ”Timpul se scurge!”, scrie independent.co.uk.

Experții spun că acum este mult mai rău decât în ​​1992, și că toate problemele identificate atunci au fost exacerbate. Omenirea se confruntă încă cu amenințarea existențială a epuizării resurselor, și așa limitate, de către o populație în creștere rapidă.

Dacă lumea nu va acționa în curând, vor exista pierderi catastrofale ale biodiversității. Dar și cantități nesemnificative de mizerie umană, avertizează ei.

”În curând va fi prea târziu pentru a schimba cursul de la traiectoria noastră nereușită și timpul se scurge”, avertizează scrisoarea. O serie de calamități de mediu sunt evidențiate în avizul de avertizare! Acestea sunt: schimbările climatice catastrofale, despăduririle, dispariția speciilor de masă, zonele morte ale oceanului și lipsa accesului la apă dulce, scrie aceeași sursă.

Sunt necesare reducerea gazele cu efect de seră, stimularea energiilor regenerabile, restaurearea ecosistemelor, oprirea poluării.

Ce s-a întâmplat în ultimii 25 de ani

Cantitatea de apă proaspătă disponibilă pe cap de locuitor din întreaga lume a scăzut cu 26%.
Aproape 300 de milioane de hectare de pădure au fost pierdute, mai ales pentru a face loc terenurilor agricole.
Emisiile globale de carbon și temperaturile medii au înregistrat creșteri semnificative în continuare.
Populația umană a crescut cu 35%.
În total, numărul de mamifere, reptile, amfibieni, păsări și pești din lume a scăzut cu 29%.

Sursă traducere: click.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Keith Richards, Rolling Stones, alcool, renuntare Keith Richards de la Rolling Stones a renunţat “aproape complet” la alcool


minivacanta, revelion 2019, craciun, guvern, zile libere, oug Minivacanță pentru bugetari de Crăciun și Revelion. Guvernul acordă bugetarilor încă două zile libere la acest final de an!


Horoscop 13 decembrie 2018, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 13 decembrie 2018. Gemenii sunt de neoprit, iar Leii triumfă într-o confruntare aprinsă


dwayne johnson , the rock , dwayne the rock johnson , dwayne johnson poze Dwaine “The Rock” Johnson, în tinerețe. O imagine din anii ’90 este virală pe internet