Mondo News

OAMENII lui DACIAN CIOLOS demonteaza MINCIUNILE CABINETULUI TUDOSE

Joi, 10 August 2017 17:52
Scris de: Vlad Economu
OAMENII lui DACIAN CIOLOS demonteaza MINCIUNILE CABINETULUI TUDOSE

Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al platformei Romania 100, fondata de fostul premier Dacian Ciolos, a afirmat, joi, ca premierul Mihai Tudose a spus “doua minciuni intr-o propozitie atat de scurta”, cand a afirmat ca supraacciza la combustibil a fost eliminata in 2016 si ca pretul la pompa nu a scazut, informeaza News.ro.

Liviu Iolu a precizat ca supraacciza a fost “scoasa” in ianuarie 2017, iar pretul combustibililor a scazut de la aproximativ 4,90 la 4,60 lei. “Doua minciuni intr-o propozitie atat de scurta: ‘In 2016 acciza a fost scoasa si nu a scazut pretul’ – Mihai Tudose, prim-ministru al Guvernului Romaniei.

1. Supraacciza a fost ‘scoasa’ in ianuarie 2017.

2. Pretul la pompa a scazut de la aproximativ 4,90 la 4,60 lei.

Spre cunostinta premierului, care poate nu gaseste documente oficiale, sa ii arate cineva monitorizarea Comisiei Europene. (pret pe litru calculat in euro azi si in decembrie 2016) “, a scris Liviu Iolu pe Facebook.

De asemenea, fostul premier Dacian Ciolos a afirmat pe reteaua de socializare ca anul trecut a atras atentia ca masurile din programul de guvernare PSD nu pot fi sustinute de buget si ca urmeaza introduceri de noi taxe si impozite.

“Romanii au aflat ieri cu surprindere ca Guvernul PSD-ALDE a pregatit cresterea accizelor la carburanti. Anul trecut am atras atentia ca masurile din programul de guvernare PSD nu pot fi sustinute de buget si ca, mai devreme sau mai tarziu, consecinta fireasca va fi cresterea sau introducerea de noi taxe si impozite.

Din pacate, populismul a castigat lupta cu ratiunea si calculele reci. Insa domnul Dragnea ori si-a facut gresit calculele ori a tras pe sfoara romanii care l-au crezut. Si intr-un caz si in celalalt vorbim despre iresponsabilitate politica pe spatele celor multi”, a scris fostul prim-ministru.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, la Romania TV, ca ii asigura personal pe romani ca majorarea accizelor la combustibili nu va duce la cresterea pretului benzinei si motorinei.

Tudose a spus ca au loc discutii cu reprezentantii companiilor care vand benzina si motorina astfel incat consumatorii sa nu fie afectati si a precizat ca introducerea accizei era necesara pentru lucrarile majore de infrastructura.

“Nu va influenta negativ viata romanilor. Pot sa-i asigur. Plus ca avem discutii si daca ne intelegem, asta e, o facem. (…) Suntem pe primul loc la decese pe sosele si nu fiindca avem masini proaste sau sunt romanii soferi prosti, ci din cauza infrastructurii rutiere. Apare calul noaptea, caruta, groapa, soseaua foarte ingusta care face brusc la stanga, nu avem autostrazi. Avem tot ce ne trebuie pentru a mentine Romania cu stabilitate din punct de vedere al serviciilor sociale, dar nu stiu cat mai putem sa asteptam pana cand terminam cu acest gen de infrastructura. Si atunci trebuie sa alimentam bugetul mai repede”, a spus Tudose.

Mihai Tudose a precizat ca in 2016 acciza a fost scoasa si nu a scazut pretul la benzina si motorina, iar “companiile au demonstrat ca nu prea au avut nici profit”.

“Ia sa vedem, daca o punem la loc (acciza – n.r.) cresc? Eu cred ca nu vor creste. Totusi perioada aia de romantism cand faceau ce voiau pe aici s-a cam inchis”, a afirmat seful Guvernului

La jumatatea lunii decembrie a anului trecut, liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca l-a rugat pe Ciolos, la vremea aceea premierul Romaniei, sa amane reducerea sau eliminarea unor taxe – scaderea TVA cu un punct procentual de la 1 ianuarie 2017, eliminarea taxei pe stalp si a supraaccizei pe carburanti si ca Ciolos a acceptat acest lucru. Insa Guvernul tehnocrat l-a contrazis pe Liviu Dragnea si nu a amanat intrarea in vigoare a eliminarii supraacizei si a taxei pe stalp.

Taxa pe stalp si supraacciza pe carburanti au fost masuri care au fost introduse in Codul Fiscal in timpul guvernarii lui Victor Ponta. De asemenea, eliminarea lor a fost gandita tot de Guvernul Ponta.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 20 martie 2018, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 martie 2018. Niște facturi trebuie achitate, agitație maximă la serviciu și o sumă de bani


Andria Zafirakou, un milion, poliglota, profesoara arte, marea britanie, limba romana, Cea mai bună profesoară din lume primit un premiu uriaş


arca lui noe, patru ani, milionar olandez, Johan Huibers Arca lui Noe a fost construită de un milionar olandez! Cât a durat realizarea ambarcațiunii


tania budi, iubit, soldat legiunea straina, tatuaj Tania Budi e indrăgostită până peste cap! Vedeta și-a făcut un tatuaj de dragul iubitului! Foto