Mondo News

O nouă specie de crocodil, descoperită de oamenii de știință

Joi, 26 Septembrie 2019 23:20
Scris de: Vlad Economu
O nouă specie de crocodil, descoperită de oamenii de știință

Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă specie de crocodil prin analizarea craniilor incluse în colecţiile unor muzee din Statele Unite şi Australia, conform Press Association.

Noua specie de crocodil, descrisă în jurnalul Copeja, a fost identificată după ce fosilele din muzee au fost comparate cu specimene vii de la un parc zoologic din Florida. Denumită Crocodylus halli în onoarea lui Philip Hall, regretat om de ştiinţă care a iniţiat cercetarea trecutului genetic al crocodilului, specia provine din Papua Noua Guinee, situată la nord de Australia.

Cercetătorii care au realizat descoperirea au afirmat că în urma identificării noii specii se impune reevaluarea măsurilor de conservare a crocodililor de Noua Guinee. Până acum se credea că Papua Noua Guinee adăposteşte o specie unică de crocodil, Crocodylus novaeguineae, care a fost identificată în 1928. Exemplarele trăiesc în cadrul a două populaţii izolate, separate de o regiune montană întinsă. Zoologii şi-au pus problema dacă nu cumva este vorba de fapt de două specii distincte, iar Hall, la acea vreme cercetător la Universitatea din Florida, a aprofundat studiul şi a observat diferenţe importante între ele. Însă, el a decedat înainte de a încheia cercetarea.

,,Există specii noi, însă multe dintre acestea ‘stau’ în sertare şi dulapuri din muzee şi e nevoie de timp pentru a le analiza şi a ne da seama de acest lucru”, a afirmat Caleb McMahan de la Field Museum din Statele Unite care, alături de Chris Murray de la Southeastern Louisiana University, a decis să continue studiul lui Hall.

Cei doi au analizat 51 de cranii de crocodil de Noua Guinee din diverse muzee din Statele Unite şi Australia, care au fost apoi comparate cu exemplare vii. Crocodilul de Noua Guinee a fost vânat intensiv pentru pielea sa la jumătatea secolului al XX-lea, însă, după implementarea măsurilor de conservare, Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) l-a inclus pe lista vieţuitoarelor care nu mai sunt ameninţate cu dispariţia. În prezent, pe insulă trăiesc circa 100.000 de exemplare de crocodil, notează Agerpres.

Sursa foto: BBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 15 noiembrie 2018, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 15 noiembrie 2019. Berbecii sunt vulnerabili la nivel mental, iar Taurii au cheltuieli neprevăzute


ibra Zlatan Ibrahimovic s-a despărțit în modul său caracteristic de LA Galaxy! Foto în articol


jennifer lopez, proba, sani, regizor, reactie. dezvaluire Cum a reacționat Jennifer Lopez atunci când un regizor ”a vrut doar să-i vadă sânii!” Dezvăluirea artistei


DSC_4306-1024x678 Secretul celui mai longeviv cuplu din lume! Sunt împreună de 85 de ani și căsătoriți de 80! Foto în articol