Mondo News

Numire-bombă la ministerul de Interne! ”Comisarul Cattani” revine pe cai mari

Joi, 05 Decembrie 2019 17:41
Scris de: Vlad Economu
Numire-bombă la ministerul de Interne! ”Comisarul Cattani” revine pe cai mari

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, la o conferinţă de presă, că fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, poreclit și ”Comisarul Cattani”, va fi numit şeful său de de cabinet.

Traian Berbeceanu a fost ”Polițistul anului” în 2007 și 2013, la categoria ”Combaterea Criminalității Organizate”, dar și Polițistul anului 2013. El a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru acuzația că ar fi sprijinit o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală cu produse petroliere. Simultan cu ancheta DIICOT, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe procurorii și polițiștii care l-au anchetat pe comisarul-șef.

Achitat în primă instanță

Trebuie menționat faptul că Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, a fost achitat în primă instanţă, în iunie 2016, pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare. Decizia nu este însă definitivă şi a fost atacată de procurori.

Procurorii condamnați

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu. Dosarul lui Berbeceanu se află în faza de apel, acesta cerând Înaltei Curți sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene, solicitare care i-a fost admisă.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, relatie, oana zavoranu, fosta iubita, rusine Cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea? Îi era rușine să recunoască deși persoana este foarte cunoscută


mario iorgulescu, accident mortal, arestare preventiva, omor, procurori, tribunalul bucuresti Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu! Aceștia au schimbat și încadrarea juridică


Georgina Rodriguez, cristiano ronaldo, salariu, suma uriasa Cristiano Ronaldo îi dă un salariu lunar amețitor iubitei sale, Georgina!


antonia, silicoane, foto, operatie Antonia, după ce și-a pus silicoane: ”Ați fost curioși! Asta e, gata!” Foto în articol