Mondo News

Numire-bombă la ministerul de Interne! ”Comisarul Cattani” revine pe cai mari

Joi, 05 Decembrie 2019 17:41
Scris de: Vlad Economu
Numire-bombă la ministerul de Interne! ”Comisarul Cattani” revine pe cai mari

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, la o conferinţă de presă, că fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, poreclit și ”Comisarul Cattani”, va fi numit şeful său de de cabinet.

Traian Berbeceanu a fost ”Polițistul anului” în 2007 și 2013, la categoria ”Combaterea Criminalității Organizate”, dar și Polițistul anului 2013. El a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru acuzația că ar fi sprijinit o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală cu produse petroliere. Simultan cu ancheta DIICOT, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe procurorii și polițiștii care l-au anchetat pe comisarul-șef.

Achitat în primă instanță

Trebuie menționat faptul că Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, a fost achitat în primă instanţă, în iunie 2016, pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare. Decizia nu este însă definitivă şi a fost atacată de procurori.

Procurorii condamnați

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu. Dosarul lui Berbeceanu se află în faza de apel, acesta cerând Înaltei Curți sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene, solicitare care i-a fost admisă.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”


pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul