Mondo News

Noua taxă auto: Şoferii ar putea fi taxați de două ori, începând din 2019

Miercuri, 26 Septembrie 2018 11:25
Scris de: Vlad Economu
Noua taxă auto: Şoferii ar putea fi taxați de două ori, începând din 2019

Au apărut primele informaţii despre noua taxă auto! Şoferii ar putea fi taxaţi de două ori, începând de anul viitor. Prima oară la înmatriculare, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii. A doua oară, când plătesc impozitul, care va creşte în cazul autoturismelor vechi, anunță Antena 3.

Măsura va afecta milioane de șoferi români. Doar în prima jumătate a acestui an în România au fost înnmatriculate peste 200 de mii de maşini second hand.

În mai puţin de trei luni, românii care îşi cumpără maşini cu norme de poluare 2,3 sau 4 vor avea de scos bani buni din buzunar. Confom unor surse care lucrează la noua lege a taxei de mediu, şoferii vor plăti nu doar în funcţie de puterea motorului, ci şi în funcţie de vechimea autoturismului şi tipul de combustibil. Sume mai mari vor da şi cei care cumpără maşini diesel.

O a doua componentă a taxei de mediu ar putea fi achitată către Registrul Auto Român, în momentul verificării maşinii. Aceasta va fi cu atât mai mare, cu cât maşina poluează mai mult.   Măsura vine în contextul în care, în ultimii doi anim în România a fost înmatriculat un număr uriaş de autoturisme vechi. Acestea sunt aduse în general cu TIR-uri din vestul continentului, reparate în service-urile de la noi şi vândute.

Taxele încasate de statul român au fost declarate neconstituţionale de Curtea Europeană de Justiţie.  Iar din februarie 2017 timbrul de mediu a fost abrogat de Guvern. Ministerul mediului dă asigurări că nu va mai apărea o asemenea problemă cu noua taxă. Sunt milioane de şoferi care ar trebui să îşi primească banii înapoi. Însă, vor fi despăgubiţi numai cei care au depus cereri până pe 31 august, când a expirat termenul.

Sursa foto: antena 3


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 25 iunie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 25 iunie 2019. Racii trebuie să țină cu dinții de bani, iar Scorpionii sunt agresivi


simona halep, fed cup, modificare format, refuz Motivul pentru care Simona Halep va refuza să joace la Fed Cup


cimitir vesel, sapanta, loc de veci, pret Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța? O să te umfle râsul


vocea romaniei, pro tv, jurat nou, andra, horia brenciu, inlocuire, sezon 9 Andra, înlocuită de la Vocea României! Pe cine a adus ProTV în juriu