Mondo News

Noi avarii RADET. În ce zone ale Capitalei se sistează furnizarea agentului termic! Zeci de mii de oameni afectați

Joi, 28 Noiembrie 2019 14:42
Scris de: Vlad Economu
Noi avarii RADET. În ce zone ale Capitalei se sistează furnizarea agentului termic! Zeci de mii de oameni afectați

Furnizarea agentului termic în zona Fundeni se sistează pentru un interval de maximum 24 de ore, ca urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, care ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă.

Potrivit unui comunicat al RADET, cinci puncte termice şi două instituţii sunt afectate de această avarie. Totodată, se sistează agentul termic până la ora 24.00 în cartierul Aviaţiei, ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare Dn700, poziţionată înaintea zonei unde deja se înlocuiesc tronsoane din perimetrul străzii Nicolae Caramfil. Magistrala are o vechime de 36 de ani, iar înlocuirea celor mai afectate tronsoane a început în vara acestui an.

Afectat este și Spitalul Fundeni, însă reprezentanții RADET dau asigurări că în acest caz situația va fi remediată în cel mult 24 de ore, informează Agerpres. Societatea falimentară dă vina pe conductele vechi de 43 de ani!

Nu este prima dată când RADET-ul lasă fără căldură Spitalul Fundeni. Compania susține că cea mai bună soluție o reprezintă construirea unor noi centrale. Într-un document trimis profit.ro, RADET informează că „având în vedere istoricul consumurilor clienților, considerăm că o centrală de înaltă eficiență cu o capacitate instalată de circa 47-93 Gcal/h (55-108 MWt) și un debit de 900-1700 t/h ar putea asigura necesarul de energie termică în zona Titan-Faur, iar o centrală de înaltă eficiență cu o capacitate instalată de circa 35-68 Gcal/h (40-79 MWt) și un debit de 600-1300 t/h ar putea asigura necesarul de energie termică în zona Pipera-Aviației. Fără surse de producere a energiei termice zonale/ locale nu poate fi optimizat sistemul de transport și distribuție pentru zonele Pipera-Aviației, Colentina-Fundeni, astfel încât să se asigure parametrii contractuali ai agentului termic (temperatură, presiune etc)”.

Cu alte cuvinte, RADET are semnat un contract, dar nu își asumă respectarea lui și condiționează acest lucru de construirea unor noi termocentrale.

Citește și: CIPRIAN CIUCU RUPE TĂCEREA ȘI DEZVĂLUIE SITUAȚIA REALĂ DE LA RADET: ”TERMOFICAREA NU A FOST NICIODATĂ O PRIORITATE PENTRU ECHIPA FIREA!”

Tot joi, se sistează agentul termic, pentru maximum 12 ore, în zona Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii apărute pe tronsonul care alimentează această zonă – conductă Dn400, reţeaua fiind veche de 54 de ani.

RADET îşi cere scuze bucureştenilor pentru disconfortul creat şi precizează că în ultimii doi ani a început un amplu program de înlocuire şi modernizare a conductelor de termoficare, însă trebuie să avem în vedere faptul că sistemul de termoficare a fost construit în 20 de ani, ceea ce înseamnă un ritm de 50 km/an, se mai precizează în comunicat.

Sursa foto: Antena 3


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

kobe bryant a murit, a murit kobe bryant, nba, accident elicopter, la lakers, deces Legendarul Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter! Fetița sa cea mare, în vârstă de 13 ani, a decedat și ea


australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”