Mondo News

Nicio zi fără scandal la Palatul Victoria! Dăncilă a insistat pentru numirea sa în Executiv și acum regretă profund

Vineri, 14 Iunie 2019 23:11
Scris de: Vlad Economu
Nicio zi fără scandal la Palatul Victoria! Dăncilă a insistat pentru numirea sa în Executiv și acum regretă profund

Un nou scandal zguduie Guvernul României. Potrivit surselor România TV , Viorica Dăncilă regretă numirea Anei Birchall în funcția de Ministru al Justiției, lucru pe care i l-a transmis şi acesteia.

Se pare că motivul ar fi dorința Anei Birchlal de a analiza activitatea procurorilor din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Ana Birchall tocmai a depus jurământul pentru funcția de ministru al Justiției.

Problema ar fi apărut în şedinţa de miercuri a Guvernului, în partea la care participă doar miniştrii, după ce Ana Birchall ar fi lansat ideea evaluării activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie de către Ministerul Justiţiei.

Surse guvernamentale au precizat, pentru jurnaliștii de la știripesurse.ro, că premierul s-a opus vehement acestei idei, poziţie pe care şi-o menţine. “Premierul Viorica Dăncilă se opune oricărei implicări a guvernului sau a factorului politic în evaluarea unei instituţii judiciare”, precizează sursele guvernamentale.

Poziţia premierului vine în contextul procesului de la Curtea de Justiţie a UE, deschis la sesizarea unor judecători români, inclusiv pe tema modificărilor la legile justiţiei care au dus la înfiinţarea SIIJ. Pe de altă parte, potrivit Constituţiei, procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 20 august 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 august 2019. Taurii sunt visători, iar Vărsătorii pot da sfaturi speciale


walton, walmart, avere, castiguri Cea mai bogată familie din lume câștigă 4 milioane de dolari pe oră


cni, stadion steaua, stadion nou, foto, euro 2020 Euro 2020. Noul stadion Steaua începe să prindă contur! Galerie Foto în articol


meghan markle, jeans, blugi, interdictie, elisabeta a II-a Ce i-a interzis regina Elisabeta a II-a decesei de Sussex, Meghan Markle!