Mondo News

Neymar jr riscă până la şase ani de închisoare! Care sunt acuzațiile

Joi, 01 Noiembrie 2018 20:25
Scris de: Vlad Economu
Neymar jr riscă până la şase ani de închisoare! Care sunt acuzațiile

Magistratul spaniol care urma să-l judece pe Neymar jr pentru presupusele nereguli ale transferului său la FC Barcelona, a estimat că fotbalistul riscă până la şase ani de închisoare, informează AFP, citând surse judiciare.

Atacantul brazilian, care joacă acum la PSG, părinţii săi, preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, şi predecesorul acestuia în fruntea clubului, Sandro Rosell, sunt în aşteptarea procesului în Spania, pentru infracţiunea de “înşelăciune” cu ocazia transferului lui Neymar la Barca în 2013. Bartomeu, Rosell şi Barca vor trebuie de asemenea să răspundă pentru infracţiunea de “înşelăciune”, la fel ca fostul club al lui Neymar în Brazilia, Santos, şi fostul preşedinte al acestuia, Odilio Rodrigues Filho.

Citește și: NEYMAR JR: LIONEL MESSI ESTE IDOLUL MEU, CRISTIANO RONALDO ESTE UN MONSTRU

Cazul a fost declanşat de o plângere a grupului brazilian DIS, fost deţinător al unei părţi a drepturilor jucătorului, care s-a considerat lezat în această operaţiune. Judecătorul Jose Maria Vazquez Honrubia a declarat miercuri că, potrivit acuzaţiei prezentate de DIS pentru “corupţie în afaceri” şi “înşelăciune”, “pedeapsa putând fi impusă în principiu (lui Neymar) ar putea fi de patru până la şase ani”, relevă o ordonanţă la care AFP a avut acces.

Cum pedeapsa poate fi mai mare de cinci ani, în opinia lui Vazquez Honrubia este nevoie de trei judecători care să analizeze dosarul fotbalistului. El a sesizat deci camera penală a Audienţei Naţionale, instanţă care se ocupă de cazurile de o importanţă naţională sau internaţională. În practică, decizia sa amână şi mai mult eventualul proces. În mai 2017, justiţia spaniolă a decis că Neymar trebuie judecat, însă nu a fost stabilită nicio dată pentru procesul său.

Barca anunţase iniţial că transferul jucătorului a costat 57,1 milioane de euro. Potrivit justiţiei spaniole, el a costat în realitate cel puţin 83 de milioane. DIS, care a încasat 6,8 milioane de euro din cele 17,1 primite de Santos, a estimat că Barca şi Neymar s-au aliat pentru a ascunde adevărata valoare a transferului.

Parchetul a cerut doi ani de închisoare pentru Neymar. În depoziţia sa în faţa judecătorului, atacantul a afirmat că nu a făcut decât să joace fotbal şi a avut încredere oarbă în tatăl său, care-i este şi agent.

Sursa foto: sport


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

simona halep, fed cup, modificare format, refuz Motivul pentru care Simona Halep va refuza să joace la Fed Cup


cimitir vesel, sapanta, loc de veci, pret Cât costă un loc de veci în Cimitirul Vesel de la Săpânța? O să te umfle râsul


vocea romaniei, pro tv, jurat nou, andra, horia brenciu, inlocuire, sezon 9 Andra, înlocuită de la Vocea României! Pe cine a adus ProTV în juriu


horoscop 24 iunie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 iunie 2019. Capricornii au multe drumuri de făcut, iar Peștii sunt plini de energie