Mondo News

New York Times a dezvăluit ce face Liviu Dragnea pentru a intra în grațiile lui Donald Trump! Reacția liderului PSD

Luni, 26 Martie 2018 14:16
Scris de: Vlad Economu
New York Times a dezvăluit ce face Liviu Dragnea pentru a intra în grațiile lui Donald Trump! Reacția liderului PSD

Cum vrea să-i între în grații Liviu Dragnea președintelui american Donald Trump. Operațiunea de lobby organizată de un om de afaceri apropiat de Donald Trump prin care lideri acuzați de corupție din întreaga lume au fost prezentați președintelui SUA e descrisă într-un articol din New York Times.

Update: Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după ședința Biroului Permanent al partidului, că deplasarea lui în Statele Unite nu are nicio legătură cu Elliot Broidy, un agent de lobby apropiat de Donald Trump.

“Altcineva a fost. Deplasarea mea în SUA nu are legătură cu acele contracte”, a afirmat Liviu Dragnea, sugerând că persoana la care face referire este un ministru.

Jurnaliștii l-au întrebat pe liderul PSD dacă este vorba despre un ministru din actualul Guvern, însă el a refuzat să dea un răspuns. Întrebat dacă este vorba despre Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării și ministru al Economiei în Guvernul Tudose, din nou, Liviu Dragnea a preferat să își păstreze tăcerea.

Știre inițială

Liviu Dragnea este unul dintre beneficiarii acestei operațiuni conduse de Elliot Broidy, un om de afaceri care a fost acuzat în 2009 de devalizarea unui fond de pensii. Și-a recunoscut vina în fața judecătorilor, a semnat o înțelegere de colaborare cu procurorii și a plătit 18 milioane de dolari pentru a evita executarea pedepsei cu închisoarea.

Elliot Broidy (foto mijloc) este unul dintre primii oameni de afaceri care a donat sume importante pentru campania electorală a lui Donald Trump încă din primele zile când viitorul președinte era creditat cu puține șanse de victorie. De asemenea, Elliot Broidy este proprietarul companiei de comercializare a armelor și sistemelor de apărare Circinius, iar clienții acestei companii au fost informați că pot ajunge să se întâlnească cu președintele Donald Trump.

Liviu Dragnea este unul dintre beneficiarii acestui sistem pus la punct de omul de afaceri, cotidianul american referindu-se la președintele PSD că fiind “parlamentar acuzat de corupție care a postat imagini pe contul sau de Facebook de la întâlnirea cu Donald Trump”. În articol este un link care duce la celebrele poze în care Liviu Dragnea dă mâna cu președintele SUA, într-un restaurant, cu ocazia evenimentelor legate de inaugurarea mandatului de președinte al lui Donald Trump.

Într-una din imagini (cea prezentată în deschiderea articolului), în partea din dreapta a acesteia, așezat la masă, se află chiar Elliot Broidy, care privește zâmbitor spre masa președintelui american.

Alături de liderul PSD, de serviciile de lobby ale lui Elliot Broidy au beneficiat un fost un lider politic din Congo, acuzat de deturnarea fondurilor publice, un politician din Angola și mulți alți clienți ai companiei Circinius care doreau să se laude că au intrat în contact cu președintele SUA, conform articolului publicat de New York Times.

Compania Circinius are o promisiune fermă pentru contracte cu Guvernul României în schimbul serviciilor oferite lui Liviu Dragnea: “Circinus e pe cale să primească mai multe contracte din România, au spus persoane apropiate domnului Broidy. Firma a încheiat luna trecută o înțelegere cu o companie de apărare deținută de guvernul român, care pare să-i ofere accesul la contracte evaluate la peste 200 milioane de dolari, potrivit mass-media românești și persoanelor familiarizate cu procesul de contractare”, scrie New York Times.

Sursă traducere: ziare.com


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 22 martie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscopul zilei Horoscop 22 martie 2019. Berbecii fac compromisuri, iar Capricornii sunt captivați de necunoscut


bolitin vale, bataie, bate, impuscaturi, clanuri rromi, video Bolintin Vale. Bătaie cu bâte, topoare şi împuşcături! Video


nicu maharu a murit, deces, cancer, a murit nicu maharu, interlop, deces nici maharu Nicu Maharu a murit! Mesajul transmis de fiul cunoscutului interlop


andreea balan, operatie, hematoame, probleme medicale Andreea Bălan, operată de urgență la câteva zile după naștere. Artista s-a trezit într-o baltă de sânge