Mondo News

Negocierile legate de PROGRAMUL NUCLEAR IRANIAN se reiau, joi, la VIENA

Joi, 04 Iunie 2015 09:43
Scris de: Vlad Economu
Negocierile legate de PROGRAMUL NUCLEAR IRANIAN se reiau, joi, la VIENA

Negocierile internationale asupra programului nuclear iranian se reiau joi la Viena cu speranta de a se ajunge in 30 iunie la un acord definitiv intre marile puteri si Iran, a indicat miercuri diplomatia americana, potrivit AFP.

Departamentul de Stat a confirmat ca directoarea sa politica si negociatoare in dosarul iranian, Wendy Sherman, se afla deja in capitala austriaca pentru intrevederi cu omologii sai din grupul 5+1 (SUA, Rusia, China, Franta, Marea Britanie si Germania) sub egida Uniunii Europene (UE).

‘Ei vor incepe joi, la Viena, reuniunile cu delegatia iraniana condusa de viceministrul afacerilor externe Abbas Araghichi’, a spus purtatoarea de cuvant a Ministerului anerican al Afacerilor Externe Marie Harf.

CIITESTE SI: RAZBOI IN YEMEN: Coalitia condusa de Arabia Saudita a RELUAT raidurile aeriene impotriva REBELILOR SIITI 

‘Cred ca acolo (la Viena) actiunea pentru aceste discutii se va derula pana in 30 iunie’, termenul pentru a se gasi o reglementare, a adaugat Harf. Ea nu a spus totusi mai mult despre programul secretarului de stat John Kerry, aflat in convalescenta dupa accidentul de duminica in Alpii francezi, dar care intentioneaza sa incheie personal convorbirile la sfarsitul lunii.

Programul nuclear controversat iranian invenineaza comunitatea internationala din 2003, iar grupul 5+1 negociaza din toamna anului 2013 cu Iranul pentru a gasi un mijloc de a controla ambitiile nucleare ale Teheranului in schimbul unei ridicari a sanctiunilor internationale. Dupa un acord provizoriu in noiembrie 2013 la Geneva si un acord de principiu in 2 aprilie la Lausanne, partile au termen pana in 30 iunie pentru a conveni asupra unui text complet si definitiv.

CITESTE SI: ARABIA SAUDITA pregateste INVAZIA TERESTRA in YEMEN

Ultimele discutii intre John Kerry si omologul sau iranian Mohammad Javad Zarif, sambata, la Geneva, nu au permis aplanarea divergentelor, in special cu privire la inspectarea siturilor militare iraniene.

Marie Harf a amintit, de asemenea, alte doua subiecte in discutie: ritmul de ridicare a sanctiunilor si reducerea la 300 kg, fata de mai multe tone in prezent, a stocurilor de uraniu slab imbogatit ale Iranului, care se angajeaza sa nu depaseasca acest plafon in urmatorii 15 ani.

Sursa foto: adevarul.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 12 noiembrie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 12 noiembrie 2019. Săgetătorii nu sunt în apele lor, iar Peștii au parte de o surpriză șocantă


silvester stallone, bataie, petrecere, jean claude van damme, steven seagal Silvester Stallone a dezvăluit că Van Damme și Steven Seagal au vrut să se bată! Unul dintre ei a plecat acasă de frică


preliminarii euro 2020, cosmin contra, primul unsprezece, titulari, romania-suedia Preliminarii Euro 2020. Primul unsprezece pe care Contra vrea să-l folosească împotriva Suediei


ires, profil, alegator roman, iohannis, dancila, barna Profilul alegătorilor. 55% din votanții lui Dancilă sunt pensionari, 31% nu au nici liceul. La Barna, 52% au studii superioare și 72% sunt de la oraș. Cine l-a ales pe Iohannis