Mondo News

Negocieri dure între PSD și ALDE. Dragnea vrea o remaniere extinsă! Cinci miniștri s-ar afla pe lista neagră

, 14 Aprilie 2019 09:31
Scris de: Vlad Economu
Negocieri dure între PSD și ALDE. Dragnea vrea o remaniere extinsă! Cinci miniștri s-ar afla pe lista neagră

Se anunță o perioadă cu negocieri intense între PSD și ALDE, pentru că la finalul săptămânii viitoare va avea loc Comitetul Executiv al PSD, iar Liviu Dragnea își dorește o remaniere extinsă, scrie știripesurse.ro.

Din Guvern vor pleca sigur Rovana Plumb și Natalia Intotero. Acestea sunt pe lista PSD la alegerile europarlamentare și Liviu Dragnea le-a cerut să demisioneze înaintea campaniei electorale.

Pe lista neagră cel mai important personaj este Tudorel Toader. Liviu Dragnea a explicat în mai multe rânduri că Toader nu mai are sprijinul PSD și în ședința Comitetului Executiv i se va solicita premierului Viorica Dăncilă să spună clar dacă îl mai susține împotriva voinței partidului.

Direct pe lista neagră au intrat Teodor Meleșcanu și Ana Birchall. Cei doi reprezentanți ai Externelor sunt acuzați că nu au reacționat deloc la atacurile ambasadorilor la adresa PSD.

În ceea ce îl privește pe Meleșcanu, negocierile sunt mai extinse. Surse politice convergente ne-au explicat că ALDE ar dori ca Meleșcanu să fie trimis la Curtea Constituțională, pe locul care aparține Senatului. PSD ezită să accepte această variantă și le cere la schimb celor de la ALDE să le cedeze de tot Ministerul de Externe.

Liviu Dragnea ar putea fi de acord cu varianta Meleșcanu la CCR și din acel moment PSD ar putea efectua o restructurare a Guvernului, ceea ce înseamnă că președintele Iohannis nu se va mai putea opune miniștrilor numiți de PSD. Noul Guvern va trece prin votul Parlament și va fi evitat un nou război cu președintele Klaus Iohannis. Evident, există și riscuri, iar Liviu Dragnea nu va face o astfel de mișcare decât în momentul în care este sigur că PSD și ALDE au majoritate solidă în Parlament.

Sursa articol: știripesurse.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

miopie, vedere, oameni, ochelari, aristotel, evul mediu, stiinta, Cum se descurcau oamenii cu probleme de vedere înaintea inventării ochelarilor?


horoscop 22 aprilie 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2019. Vărsătorii au mici conflicte cu șefii, iar Gemenii au multe de făcut


submarin atomic, belgorod, vladimir putin, rusia, lansare, Submarinul sinistru al lui Vladimir Putin. Ar putea șterge un oraș întreg de pe fața pământului! Video


robert de niro, donald trump, atac dur, gangster aspirant, ratat, video, The Late Show With Stephen Colbert Robert de Niro îl atacă, din nou, pe Donald Trump: E un adevărat ratat, un gangster aspirant! Video