Mondo News

NASA angajează un specialist în tehnologia din spatele criptomonedelor

Luni, 23 Septembrie 2019 16:38
Scris de: Vlad Economu
NASA angajează un specialist în tehnologia din spatele criptomonedelor

Conform unui anunț de angajare al NASA, agenția responsabilă de cercetarea spațiului caută un candidat cu o gamă largă de abilități, printre care se numără și „experiența cu criptomonedele și tehnologia blockchain”.

Printre responsabilitățile viitorului angajat al NASA se numără dezvoltarea aplicațiilor inovatoare pentru domenii precum robotica, inteligența artificială, cloud computing și echipamente de zbor, scrie The Next Web.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Candidatul ales se va alătura echipei de oameni de știință a NASA și a altor experți care alcătuiesc Jet Propulsion Laboratory’s Innovation Experience Center din California.

Nu este prima dată când NASA este interesată de tehnologia din spatele criptomonedelor. În ianuarie, agenția explora modurile în care ar putea utiliza tehnologia blockchain pentru a proteja confidențialitatea și securitatea datelor de zbor ale aeronavelor sale.

De asemenea, în aprilie 2018, NASA a anunțat o că oferă o bursă pentru a sprijini dezvoltarea unei nave spațiale autonome, care să poată lua decizii folosind tehnologia blockchain, fără a fi necesară intervenția umană.

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Khagendra Thapa Magar, nepal, deces, cel mai scund barbat din lume, video Cel mai scund bărbat mobil din lume a murit! Avea doar 28 de ani! Video


dacia 1100, linie productie, prima masina dacia, august 1968, nicolae ceausescu, uzina, mioveni, video Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni! Video


cauza, motiv real, asteroid, disparitie, dinozauri Oamenii de știință au dezvăluit adevărata cauză care a dus la dispariția dinozaurilor acum 66 de milioane de ani


iarna, zapada, absenta, inversiune termica, anm, romica jurca De ce avem o iarnă fără zăpadă. Cunoscutul meteorolog Romica Jurcă explică