Mondo News

Ministrul Sanatatii da un VERDICT CRUNT: 80% dintre SPITALE ar trebui sa fie INCHISE

Joi, 10 Noiembrie 2016 13:57
Scris de: Vlad Economu
Aproape 80% dintre spitalele din Romania ar trebui sa fie inchise, daca regulile ar fi aplicate, a reiterat joi ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, adaugand ca aproape 30% dintre spitale functioneaza in cladiri cu risc seismic I sau II, informeaza Mediafax. La inceputul mandatului, ministrul Sanatatii declara ca aproape 80% din spitale ar trebui sa fie inchise, daca s-ar aplica toate regulile, afirmatie pe care ministrul o sustine si in acest moment.

“A fost o declaratie care i-a socat pe multi. Cred, insa, ca trebuie sa spunem lucrurilor pe nume. Coafand realitatea nu facem un serviciu nimanui, nici medicilor, nici decidentilor si, cu siguranta, nici pacientilor”, a afirmat joi Vlad Voiculescu, in cadrul unei dezbateri. Referitor la legea vaccinarii, ministrul Sanatatii a anuntat ca aceasta este “aproape finalizata”: “Legea vaccinarii e aproape finalizata. O vom pune in transparenta foarte curand”, spune Vlad Voiculescu.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca 30% dintre spitalele nationale din Romania functioneaza in cladiri cu risc seismic I sau II: “Nu avem bani in Romania pentru a cladi toate spitalele de care aceasta tara are nevoie. Avem un studiu pe care il vom prezenta saptamana viitoare, cel mai probabil, un studiu al starii infrastructurii nationale de sanatate. Circa 30% din spitalele nationale din Romania functioneaza in cladiri cu risc seismic unu sau doi. Deci, avem nevoie de investitii masive in infrastructura de sanatate in Romania, iar, in opinia noastra, fondurile pot veni foarte bine si de la sectorul privat, iar eficienta pe care o poate aduce sectorul privat este esentiala.”

Lucrurile esentiale pentru investitii sunt reprezentate de maparea serviciilor de sanatate din Romania si pregatirea proiectului, a mai declarat ministrul, pregatirea proiectului implicand stabilirea locului unde vor fi facute proiectele si realizarea studiilor de fezabilitate. ”Aceste lucruri le facem pentru cele trei spitale regionale pe care le avem inscrise in acordul de parteneriat cu Uniunea Europeana. Avem selectate doua terenuri la Cluj si la Craiova, pe care le-am primit de la Ministerul Apararii Nationale. De asemenea, un al treilea, la Iasi, va fi stabilit foarte curand, strict pe criterii tehnice”, a explicat Vlad Voiculescu.

In legatura cu parteneriatul public-privat, Voiculescu a precizat ca spitalele nu vor fi privatizate, ci vor beneficia de tehnica din domeniul privat: Privatul nu intra in actul medical, actul medical ramane in responsabilitatea statului, insa, ceea ce face partenerul privat este sa puna la dispozitie, sa finanteze, sa construiasca si apoi sa puna la dispozitia statului cladirea spitalului si echipamentul si sa se asigure ca partea tehnica a spitalui functioneaza asa cum trebuie.”

Referitor la legea vaccinarii, ministrul a sustinut ca aceasta este “aproape finalizata”: “Legea vaccinarii e aproape finalizata. O vom pune in transparenta foarte curand”, a adaugat Vlad Voiculescu.

Sursa foto: realitatea


Articole Recomandate

Stiri din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Economie

Sport

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

george alin anastasescu, patron colectiv, disparitie, marea britanie Unul dintre patronii clubului COLECTIV a DISPARUT! Unde s-ar fi ASCUNS acesta


horoscop, noiembrie 2017, horoscop noiembrie 2017, horoscop bani noiembrie, horoscop dragoste noiembrie, horoscop sanatate noiembrie, horoscop cariera noiembrie HOROSCOP NOIEMBRIE 2017. Previziuni astrale complete! Nu dati crezare ZVONURILOR


HOROSCOP ZILNIC, HOROSCOPUL ZILNIC, HOROSCOPUL DE AZI, HOROSCOPUL ZILNIC DE AZI luni 23 octombrie 2017 HOROSCOP LUNI 23 OCTOMBRIE 2017. Atentie la CALATORII si ajutoare “prietenesti”


siena vuscan, fetita romanca, china, limba chineza, sonia vuscan Siena Vuscan, romanca de numai 7 ani care i-a dat pe spate pe chinezi! VIDEO