Mondo News

Ministrul Educației vrea să scadă cheltuielile din învățământ! Soluția lui Pop care va lăsa oamenii pe drumuri

Marti, 23 Ianuarie 2018 11:41
Scris de: Vlad Economu
Ministrul Educației vrea să scadă cheltuielile din învățământ! Soluția lui Pop care va lăsa oamenii pe drumuri

Ministrul Educației vrea să scadă cheltuielile din învățământ. Liviu Pop anunță o măsură drastică pentru reducerea acestora: comasarea a aproximativ 500 de școli din mediul urban, anunță Digi 24.

Discuțiile privind rentabilizarea învățământului au reînceput după ce guvernul a emis o ordonanță în decembrie. Potrivit acesteia unitățile de învățământ trebuie să facă economie.

Acest lucru înseamnă că mulți angajați vor intra în șomaj. Potrivit ministrului Educației, dacă o școală și o grădiniță vor fi în aceeași curte, nu vor mai există două personalități juridice, deci cheltuielile vor fi reduse. De asemenea, numărul de posturi de portari, fochiști și îngrijitori va fi redus, iar sporurile de noapte vor fi tăiate.

Directorii mai multor unități de învățământ din țară reacționează ironic și susțîn că aceste măsuri sunt absurde. “Ar fi o economie, dacă renunțăm la sporul de noapte pentru paznici, o economie fantastică de 9.182 de lei pe an. Este… Comparativ cu deficitul de 1 milion… Cred că vă dați seama că este nesemnificativ”, a spus pentru Digi24, Petre Cauc, directorul Liceului Tehnologic George Bibescu din Craiova.

Nici sindicaliștii nu au fost încântați de măsurile anunțate de ministrul Pop. ”Ministerul de Finanțe, recte guvernul, vine în fiecare an sau când constată ei că nu mai au bani și spun: mai reducem. Eu le dau un singur sfat: să reducă din clientela politică”, a spus președintele FSLI Dolj pentru Digi24.

Managerii de școli ar trebui să vină cu planuri de reducere a cheltuielilor, până la sfârșitul lui ianuarie. Însă decizia de comasare a unor unități de învățământ va fi luată de consiliile locale.

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mary predescu, marinica namol, scandal sexual, abuzata oral, declaratii Mireasa “abuzată oral” de manelistul Marinică Nămol dă cărțile pe față: Am făcut ce am simțit


horoscop 24 februarie 2018, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 februarie 2018. Un pic de neatenție, o decizie grea de luat și parteneri de invidiat


kamara, amanta kamara, amanta kamara sinucidere, madalina amanta kamara Amanta lui Kamara, Mădălina, a încercat să se sinucidă


Lisa Marie Presley, Elvis Preley, datorii, manager, proces Cum a rămas fiica lui Elvis Presley săracă lipită! Suma uriașă cheltuită de Lisa Marie