Mondo News

Ministrul de Interne vrea să dea afară toată conducerea Poliției Române

Marti, 09 Ianuarie 2018 14:23
Scris de: Vlad Economu
Ministrul de Interne vrea să dea afară toată conducerea Poliției Române

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de demitere a șefului Poliției Române, Bogdan DespescuDan mai a transmis, în cadrul unei conferinţe de presă, un mesaj dur către toţi şefii din Poliţie. “Să facă un pas în spate şi să se aştepte să plece”, le-a transmis ministrul de Interne.

 ”Aştept din partea serviciului Omoruri să extindă cercetările faţă de toate situaţiile în care există indicii că ar fi fost săvârşite de poliţistul agresor. (…) Aştept din partea serviciului Omoruri, pentru că aştept ca şeful acestui serviciu să facă un pas în spate. Aşa cum aştept şeful de la Control Intrări din cadrul Brigăzii Rutiere, aşa cum mă aştept de la toţi cei care vor fi evidenţiaţi ca responsabili, în urma anchetei. Să se aştepte să plece.”, a transmis Carmen Dan.

”Am cerut câteva clarificări de la conducerea Poliției Române. Am constatat că Poliția Română a făcut o informare foarte rapidă rin cadrul IGPR. Niciun polițist nu și-a asumat responsabilitatea pentru faptul că din 2009 și până astăzi nu s-a lucrat în primul dosar în care polițistul era acuzat.

Am aflat că testele sunt irelevante și aflăm că trebuie să schimbăm bateriile de teste. S-a mers mult prea mult pe ideea că merge și așa. Eu mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit și am senzația că ne confruntăm cu aceeași superficialitate din partea șefilor Poliției Române. Din păcate, această atitudine este o constantă și îmi pare rău că nu am putut să schimb.

Am văzut că singura măsură care s-a luat, cu greu, a fost destituirea domnului Vornicu, șeful direct al polițistului. Dar ce s-a întâmplat cu dosarul din 2016?

Din explicațiile de aseară a lipsit o explicație esențială și această întrebare cum de nimeni care avea atribuții de cunoaștere a personalului nu s-a sesizat în urma fotografiilor făcute publice. Din explicațiile primite am înțeles că este un caz izolat. Probabil este un caz izolat, dar este un caz cu repetiție. Explicațiile de aseară le apreciez lacunare și această situație îmi dă convigerea că nu se vor putea realiza schimbări în sistem, cel puțin nu în actuala formulă. Am trimis puțin mai devreme premierului propunerea de destituire din funcție a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. De asemenea, am propus ca domnul Cătălin Ioniță să preia interimatul pe o perioadă de șase luni”, a declarat Carmen Dan.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 11 decembrie 2018, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 11 decembrie 2018. Balanțele se ocupă de treburile gospodărești, iar Peștii au parte de altercații


miss world, concurs frumusete, castigatoare, mexic, vanessa ponce de leon Miss World 2018. A fost desemnată câștigătoarea celebrului concurs de frumusețe! Video


cristiano ronaldo, provocare, lionel messi, transfer, italia Cristiano Ronaldo îi aruncă mănușa lui Lionel Messi: Să facă la fel ca mine! Îl aștept


ed sheeran, stars wars, rol, cantaret britanic Ed Sheeran va juca în viitorul film din saga “Star Wars”