Mondo News

Ministerul finanțelor din Rusia legalizează tranzacțiile cu crypto monede! Reacția Băncii Centrale

, 28 Ianuarie 2018 11:43
Scris de: Vlad Economu
Ministerul finanțelor din Rusia legalizează tranzacțiile cu crypto monede! Reacția Băncii Centrale

Ministerul Finanțelor din Rusia (Minfin) a prezentat proiectul de lege privind reglementarea activelor digitale. Legea definește și stabilește un sistem de reglementare pentru crypto monede, ICO, minare și tranzacții, notează agenția TASS.

Banca centrală a Rusiei nu este însă de acord cu Ministerul Finanțelor de la Moscova. Din punctul de vedere al bancherilor schimbul de crypto monede nu ar trebui să fie acceptat din punct de vedere legal. Potrivit băncii centrale, normele privind tranzacționarea monedei digitale ar trebui să se aplice doar tokenurilor care atrag investiții financiare.

Potrivit TASS, autorii proiectului de lege sunt încrezători că statutul juridic al crypto monedelor ar reduce riscurile de fraudă și ar oferi transparență fiscală, ceea ce este de așteptat să mărească veniturile fiscale ale guvernului. În schimb, interzicerea tranzacțiilor cu crypto monede ar determina apariția unei piețe negre.

Proiectul de lege definește crypto monedele și jetoanele ca active financiare digitale care, deocamdată, nu sunt legale în Rusia.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

În ceea ce privește crypto monedele și tokenurile schimbate pentru alte crypto monede, ruble și valute străine, Minfin se pretinde că protejează fondurile investitorilor necalificați, permițând tranzacționarea numai prin intermediul operatorilor autorizați de schimb valutar al crypto monedelor.

În ceea ce privește ICO, tokenurile pot fi eliberate de persoane juridice sau de operatori privați în scopul strângerii de fonduri. ICO trebuie să fie însoțite de o documentație legală care să dezvăluie detaliile contractului, cum ar fi denumirea completă a emitentului, locația fizică, site-ul oficial și prețul tokenului.

Conform documentului, investitorilor neautorizați nu li se va permite să investească mai mult de 50.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 900 de dolari, în fiecare ICO. Versiunea finală a proiectului de lege va fi prezentată oficial până la 1 iulie 2018, astfel încât versiunea curentă ar mai putea suferi modificări până atunci.

Sursa foto: cointelegraph.com


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Horoscop 20 ianuarie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 ianuarie 2019. Gemenii primesc niște bani, iar Leii sunt destul de retrași


boo a murit, catel, pomeranian, probleme cardiace, boo, catel dragut Boo a murit! “Cel mai drăguț cățel din lume” avea 12 ani


mihai bobonete, bobita, las fierbinti, interventie chirurgicala, probleme, sanatate Mihai Bobonete alias ‘Bobiţă’ din Las Fierbinţi, anunţ trist pentru fani! Problemele de sănătate îl vor ţine imobilizat la pat o perioadă


luna sangerie, eclipsa totala luna, eveniment astronomic, observator astronomic, ianuarie 2019, 20-21 ianuarie, Luna sângerie. O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie