Mondo News

Microsoft revoluționează programul Word. Cum va fi perfecționată scrierea

Joi, 09 Mai 2019 13:43
Scris de: Vlad Economu
Microsoft revoluționează programul Word. Cum va fi perfecționată scrierea

O nouă caracteristică a programului Word, din suita Office a Microsoft, urmărește îmbunătățirea elementelor de scriere, dincolo de obișnuitele corecții gramaticale, transmite BBC.

„Ideas”, un instrument bazat pe inteligență artificială, introdus inițial în programul PowerPoint, va fi adaptat și pentru Word, potrivit anunțului făcut de către dezvoltatorul Microsoft, în cadrul unei conferințe ce a avut loc în Seattle, informează mediafax.ro.

Deși funcțiile Word includ deja corectarea greșelilor gramaticale, Ideas aduce elemente în plus. Noul instrument va determina timpul necesar citirii documentului, sugerând totodată sinonime și fraze alternative, pentru a face scrierea mai concisă, precum și reformulări ale enunțurilor lipsite de sens.

Instrumentul va fi bazat pe cloud, fiind disponibil inițial doar pentru utilizatorii Word Online. O versiune pilot a Ideas va fi lansată în luna iunie, urmând ca varianta amplă să fie disponibilă începând cu toamna acestui an.

Citește și: INSTAGRAM ASCUNDE LIKE-URILE. FACEBOOK AR PUTEA PRELUA STRATEGIA

„Pe măsură ce inteligența artificială devine din ce în ce mai complexă, aceasta poate contribui la mai mult, din punct de vedere al scrierii, decât la simpla corectare a greșelilor gramaticale”, au declarat reprezentanții Microsoft.

Recent, Google a anunțat lansarea propriului instrument de scriere bazat pe inteligență artificială, pentru Google Docs, despre care a afirmat că ar face mai mult decât o verificare a greșelilor gramaticale, fiind capabil să detecteze „nuanțe” în exprimare.

Sursa foto: google


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 24 mai 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 mai 2019. Racii au parte de o nouă perspectivă, iar Vărsătorii sunt susținuți de cei dragi


robert pattinson , filme cu super eroi , filme dc , batman , catwoman , vanessa hudgens , mat reeves Batman și-a găsit-o pe Catwoman! Ce actriță ar urma să joace în rolul super-eroinei alături de Robert Pattinson. Foto în articol


radu mazare, lacramioara toader, dorin toader, razbunare, afaceri, consul, madagascar Cine este femeia care i-ar fi dat decisiva lui Radu Mazăre! Guvernul Dăncilă a pus-o în funcție


bijuterii, zodii, horoscop, accesorii, preferinte Ce bijuterii sunt potrivite pentru fiecare zodie în parte