Mondo News

Microsoft a dezvoltat un software care înlocuiește polițistul la examenele pentru permisul auto

Joi, 31 Octombrie 2019 13:55
Scris de: Vlad Economu
Microsoft a dezvoltat un software care înlocuiește polițistul la examenele pentru permisul auto

Microsoft a dezvoltat o aplicație software capabilă să stabilească dacă un cursant merită să primească permisul de conducere la capătul examenului auto, astfel că elimină polițistul rutier din procesul de decizie.

Producătorul de software Microsoft a anunțat dezvoltarea unei aplicații care are potențialul de a înlocui polițistul rutier în timpul examenelor auto pentru obținerea permiselor de conducere.

Aplicația a primit numele HAMS (Harnessing AutoMobiles for Safety) și are rolul de a analiza modul în care se comportă candidatul la volan în timpul examenului auto. Aplicația software monitorizează inclusiv cât de corect gestionează candidatul situațiile reale din trafic.

“Folosim dispozitive bazate pe senzori pentru a construi un mediu virtual pentru mașini. Obiectivul este să monitorizăm starea șoferului și modul în care este condusă mașina în condițiile de drum în care se află”, menționează Microsoft.

În opinia celor de la Microsoft, un astfel de sistem are inclusiv rolul de a îmbunătăți siguranța pe șosele. Interesant este că principalul dispozitiv utilizat în cadrul proiectului este un banal smartphone montat pe parbriz.

Camera foto a telefonului analizează traseul, în timp ce camera frontală monitorizează șoferul, iar senzori precum giroscopul sau accelerometrul colectează date cu privire la reacțiile pe care le are șoferul la volan. Aplicația software a fost dezvoltată de divizia Microsoft Research din India, una dintre numeroasele țări în care traficul auto este foarte aglomerat.

Sursa traducere: automarket.ro


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 13 decembrie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 13 decembrie 2019. Taurii pot primi o ofertă de colaborare, iar Scorpionii trebuie să fie atenți la cheltuieli


licitatie, inel, azalea, rihanna, roman, pret, Cât a plătit un român care a cumpărat inelul Rihannei pentru a-l face cadou de Crăciun


constantin budescu, gol, vestiar, pariu, video, executie incredibila, astra giurgiu Incredibilul Constantin Budescu! A făcut pariu și a dat gol tocmai din vestiar! Video


pakistan, lahore, spital atacat, avocati, pacienti morti, ministru batut, video Pakistan. Sute de avocați au atacat doctorii unui spital de cardiologie din Lahore! Video