Mondo News

McDonald’s, acuzata de evaziune fiscala!

Miercuri, 22 Ianuarie 2014 19:38
Scris de: Ioana Alexandra
McDonald’s, acuzata de evaziune fiscala!

Americanii de la McDonald’s sunt suspectati ca au pagubit statul francez cu mai mult de doua miliarde de euro. Mai exact, reprezentantii celebrului lant de restaurante fast-food  si-ar fi ascuns incasarile din Franta in balanta contabila a lanturilor pe care le au din Elvetia si Luxemburg.

Ar fi practic vorba de un artificiu prin care McDonald’s ar fi platit taxe mai mici decat ar fi trebuit in Franta, iar Guvernul de la Paris incearca sa recupereze acesti bani.

Oficiali guvernamentali anonimi de la Paris au dovezi ca franciza americana McDonald’s a tesut o ampla schema de evaziune fiscala in Franta si in tarile vecine, conform revistei L’Express.

 McDonald’s are un lant de 300 de restaurante in Franta, iar autoritatile franceze banuiesc ca din 2009 pana anul trecut o parte din incasarile lor au fost inregistrate de fapt in bilanturile contabile ale restaurantelor McDonald’s din Luxemburg si Elvetia, unde taxele sunt mult mai mici.

Americanii ar fi prejudiciat astfel fiscul francez cu 2.2 miliarde de euro din impozite pe profit si TVA neplatite.

Intr-un comunicat de presa compania a negat acuzele si a declarat: „Din 2009 pana in prezent, restaurantele McDonald’s au achitat taxe de un miliard de euro in Franta”.

Cei de la McDonald’s recunosc insa ca birourile lor din Paris au fost vizitate de autoritati in luna octombrie a anului trecut.

Compania spune ca garda financiara franceza i-a cerut informatii, dar ca nu a existat nicio acuza oficiala.

L’Express scrie ca a fost mai mult decat o simpla solicitare de informatii si ca autoritatile franceze au confiscat mai multe documente din gestiunea McDonald’s.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

iPhone 12, iPhone 2020, lansare, defecte, apple iPhone 12, noul model care dezamăgește încă dinainte de lansare


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a orbit după ce a ajuns la spital din cauza unui infarct


Electric Castle 2019, festival, bontida, limp bizkit, jared leto, florence, castel banffy, the machine, editia 7 Electric Castle 2019. Care sunt capetele de afiş ale ediției cu numărul 7


razvan zamfir, afc hermannstadt, filip jazvic, bataie, reziliere contract Bătaie în Liga I. Un oficial a fost bătut măr de un fotbalist! Incidentul a avut loc în sediul clubului