Mondo News

Mastercard dorește să aplice principiile rezervării fracționare a creditelor pentru crypto monede

Vineri, 26 Octombrie 2018 15:27
Scris de: Vlad Economu
Mastercard dorește să aplice principiile rezervării fracționare a creditelor pentru crypto monede

Mastercard dorește să aplice principiile rezervării fracționare a creditelor pentru crypto monede, se arată într-o nouă cerere de brevet publicată joi. Potrivit documentului publicat de USPTO, procesatorul de plăți intenționează să permită comercianților să interacționeze cu ceea ce numesc “blockchain crypto” prin intermediul unei noi metode de criptare și stocare simultană a fișelor.

Mai exact, se face referire la “metodele de gestionare a rezervelor fracționare a crypto monedelor blockchain”. Mastercard a oferit o poziție publică mixtă asupra crypto monedelor în ultimii ani, câștigând în acest moment un brevet în legătură cu tehnologia blockchain, în timp ce semnalizează împreună cu Visa că poate clasifica ICO ca “risc ridicat”.

În noul său dosar, compania pare să dorească să aplice principiile sistemului bancar fiat, pe care le consideră “special concepute și configurate pentru a stoca în siguranță și pentru a proteja informațiile și acreditările consumatorilor și comercianților.” În cererea pentru brevet se mai arată că: “[.. .] Utilizarea tehnologiilor tradiționale de plată și a sistemelor de plăți în combinație cu monedele crypto poate oferi consumatorilor și comercianților beneficiile blockchainului descentralizat, menținând în același timp securitatea informațiilor despre cont și oferind o apărare puternică împotriva fraudei și furtului “.

Citește și: BURSA DIN HONG KONG PROPUNE UN CADRU PENTRU REGLEMENTAREA CRYPTO MONEDELOR

Conceptul poate lua unii comentatori prin surprindere, deoarece banca de rezerve fracționare – în cazul în care nu există dovezi că un creditor are fonduri care corespund unei participații deținute de un client – are deja o soluție transparentă în Bitcoin.

Noble Bank, fosta bancă principală de rezervă pentru tetherul criptografic Tether (USDT), legată de dolarul american, a susținut că nu folosește rezervele fracționare și că ar putea dovedi că are un dolar pentru fiecare simbol USDT, deși proiectul de băutură stabilă a evitat prin intermediul unui audit public.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

bataie, barcelona, barceloneta, turisti, scandal, video Spania. Bătaie ca în șapte păcate între zece turiști pe o plajă din Barcelona! Video


horoscop 18 iulie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 18 iulie 2019. Capricornii sunt emotivi, iar Săgetătorii au câteva cheltuieli de făcut


iPhone 12, iPhone 2020, lansare, defecte, apple iPhone 12, noul model care dezamăgește încă dinainte de lansare


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a orbit după ce a ajuns la spital din cauza unui infarct