Mondo News

Marinarul care sărută cu pasiune o femeie, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial a murit

Marti, 19 Februarie 2019 11:36
Scris de: Vlad Economu
Marinarul care sărută cu pasiune o femeie, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial a murit

Marinarul care sărută cu pasiune o femeie în New York la anunţul sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial, un sărut imortalizat într-o fotografie care a făcut înconjurul lumii, a murit la vârsta de 95 de ani, a anunţat familia sa presa americană, citată de AFP.

George Mendonsa a murit subit după o cădere în noaptea de sâmbătă spre duminică la Middletown, în nord-estul ţării, unde locuia cu soţia sa, a declarat fiica sa cotidianului local Providence Journal.  Greta Zimmer Friedman, femeia aflată în centrul acestei fotografii, a murit şi ea în 2016, la vârsta de 92 de ani.

În 2012, odată cu publicarea unei cărţi intitulate “Sărutul marinarului: misterul din spatele fotografiei care a simbolizat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial” publicul a aflat identitatea celor doi protagonişti.  Acest sărut din Times Square, surprins de fotograful Alfred Eisenstaedt pe 14 august 1945, ziua anunţului capitulării Japoniei, a devenit imaginea-simbol a sfârşitului conflictului.

Greta Zimmer Friedman, asistentă de stomatologie, avea atunci 21 de ani, este sărutată cu pasiune de un marinar din US Navy nebun de bucurie, pe celebra arteră din Manhattan.  Contrar a ceea ce lăsa să se înţeleagă prin acest sărut, cei doi nu se cunoşteau înainte ca acest instantaneu să intre în memoria colectivă.

“Nu cred că a fost un sărut adevărat (…) era doar cineva care sărbătorea” sfârşitul războiului, a povestit în 2005 doamna Friedman într-un interviu arhivat de Proiectul istoric al veteranilor.  “Nu a fost un moment romantic. Era doar un eveniment pentru a celebra sfârşitul războiului”, a explicat ea, adăugând că George Mendosa nu i-a adresat niciun cuvânt înainte de a se apleca către ea. “Nu am ales să fiu sărutată. Bărbatul a venit pur şi simplu şi m-a sărutat”.

De-a lungul timpului, au existat mai multe persoane care au pretins a fi marinarul şi asistenta din fotografie, dar în anii 1980 identitatea celor doi protagonişti a fost confirmată:  doamna Friedman şi domnul Mendosa.

Sursa foto: times


Categorie: Homepage, Life, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 25 mai 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 25 mai 2019. Berbecii sunt nervoși, iar Racii trebuie să facă niște compromisuri


jessica alba, scene de dragoste, tequila, curaj Jessica Alba a dezvăluit cum își face curaj înainte de a filma scenele de dragoste


Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Terminator: Dark Fate, Video, Trailer Arnold Schwarzenegger si Linda Hamilton, din nou parteneri în Terminator: Dark Fate. Video


interviu, angajare, criteriu angajare, best jobs, candidat, profil, postari Vrei să te angajezi? Ai grijă ce postezi pe Facebook! De ce anume mai trebuie să ții cont