Mondo News

Marea Britanie. Parlamentul de la Londra a respins un al doilea referendum! Brexit-ul s-a amânat

Joi, 14 Martie 2019 21:49
Scris de: Vlad Economu
Marea Britanie. Parlamentul de la Londra a respins un al doilea referendum! Brexit-ul s-a amânat

Parlamentul britanic a respins joi cu o largă majoritate amendamentul prin care se solicita ca în moţiunea propusă de guvern pentru amânarea Brexit-ului să se prevadă şi organizarea unui al doilea referendum pe tema ieşirii din UE, transmit agenţiile Reuters şi EFE.

Update: Parlamentarii britanici au aprobat amânarea Brexitului până pe 30 iunie. 412 parlamentari au votat pentru amânarea ieșirii Marii Britanii din UE până pe 30 iunie, în timp ce 202 au votat împotrivă. 

Theresa May trebuie acum să ceară UE extinderea articolului 50 până pe 30 iunie 2018. Dacă UE este de acord, Regatul Unit nu va părăsi blocul european pe 29 martie și ar urma să participe la alegerile europarlamentare de pe 26 mai.

Știre inițială

O majoritate de 334 de deputaţi au votat împotriva acestui amendament, în timp ce alţi 85 au votat pentru. Este pentru prima dată când Camera Comunelor ia o poziţie clară în problema organizării unui al doilea referendum privind Brexit-ul.
 
Parlamentul britanic a respins miercuri părăsirea Uniunii Europene fără un acord, slăbind și mai tare poziția premierului Theresa May și pavând drumul pentru un vot care ar putea întârzia Brexitul cel puțin până la sfârșitul lunii iunie, transmite Reuters. După o zi plină de tensiuni, parlamentarii au sfidat guvernul cu un vot de 321 la 278 în favoarea unei moțiuni care exclude sun orice formă un Brexit dezordonat, fără acord.
 
Sursa foto: BBC

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 24 martie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 martie 2019. Săgetătorii rezolvă niște probleme familiale, iar Peștii au nevoie de o schimbare


facebook, parole stocate, servere interne, scandal Facebook recunoaște! A stocat sute de milioane de parole fără să le cripteze, pe servere interne


will-smith-abstinenta-alcool Motivul pentru care Will Smith nu a băut alcool timp de zece ani


catalin scarlatescu, relatie, chef, sarut, cantareata, maria andria, Cătălin Scărlătescu, surprins sărutându-se cu o cântăreață! Cine este blonda care l-a prins în mreje pe chef