Mondo News

Marea Britanie. Demonstrații pro-UE la Londra! Un milion de manifestanți au cerut un nou referendum pentru Brexit! Video

Sambata, 23 Martie 2019 15:33
Scris de: Vlad Economu
Marea Britanie. Demonstrații pro-UE la Londra! Un milion de manifestanți au cerut un nou referendum pentru Brexit! Video

Pe fondul crizei politice, zeci de mii de britanici care se opun ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană demonstrează sâmbătă la Londra, ei cerând un nou referendum pentru Brexit.

Update: Un milion de britanici care se opun ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană au demonstrat sâmbătă la Londra, cerând un nou referendum.

Demonstranții au purtat pancarte cu mesaje pro-UE, unele dintre ele extrem de inventive. ”Cerem votul poporului” (We demand people’s vote) ”Cel mai bun acord este niciun Brexit” (“the best deal is no Brexit” ) sau ”UE nu renunțăm la tine” (“Never gonna give EU up) sunt câteva dintre mesajele transmise politicienilor.

Printre politicienii care susțin un nou referendum se numără primarul Londrei, care a participat la marș. Sadiq Khan a transmis că e vremea ca oamenii să fie chemați din nou la urne pentru a decide în legătură cu ieșirea Marii Britanii din UE.

Știre inițială

Marșul pentru un nou referendum vine în contextul în care liderii UE au acceptat o scurtă amânare a Brexit-ului care ar fi trebuit să aibă loc săptămâna viitoare, pe 29 martie, și în contextul în care incapacitatea premierului Theresa May de a obține votul Parlamentului britanic asupra acordului negociat în noiembrie îi șubrezește poziția.

De asemenea, o petiție prin care se cere anularea Brexit a fost semnată de 4 milioane de britanici. Vineri, May a sugerat că ar putea să nu mai ceară votul Parlamentului săptămâna viitoare, strategia sa privind Brexitul fiind incertă. The Time și The Daily Telegraph au relatat că presiunile politice sunt tot mai puternice, tot mai mulți cerându-i demisia.

”Trebuie să plece și avem nevoie de un premier interimar care e capabil să pună țara pe primul loc (…) și să se întoarcă la popor. De asta mărșăluim astăzi”, spun contestatarii premierului, potrivit Reuters.

În timp ce țara și politicienii sunt divizați cu privire la Brexit, cei mai mulți sunt de acord că, din punct de vedere strategic, aceasta este cea mai grea decizie pe care trebuie să o ia Regatul Unit de la al doilea Război Mondial.

Liderii UE au decis să acorde o amânare a Brexit-ului până la 22 mai, în cazul în care Parlamentul de la Londra votează săptămâna viitoare acordul lui May. În caz contrar, Brexit-ul va fi amânat doar până la 12 aprilie.

Sursa video: the guardian


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

faceapp, aplicatie, imbatranire, google play, app store, date personale FaceApp, celebra aplicaţie care te îmbătrâneşte, îţi păstrează și datele!


horoscop 19 iulie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 iulie 2019. Berbecii sunt apreciați de prieteni, iar Vărsătorii sunt creativi


leo de la strehaia, mascati, retinere, inselaciune, flagrant, Leo de la Strehaia, săltat de mascaţi!


salarii, fcsb, jucatori, salarii jucatori fcsb, dennis man Lista completă a salariilor de la FCSB. Cine este cel mai bine plătit jucător din lot