Mondo News

Marea Britanie. Brexitul nu a avut loc încă, dar pașapoartele sunt eliberate fără eticheta ”Uniunea Europeană”

Sambata, 06 Aprilie 2019 12:33
Scris de: Vlad Economu
Marea Britanie. Brexitul nu a avut loc încă, dar pașapoartele sunt eliberate fără eticheta ”Uniunea Europeană”

Guvernul britanic a început să elibereze pașapoarte fără cuvintele ”Uniunea Europeană” pe ele, în ciuda întârzierii Brexitului. Cele două cuvinte au fost scoase ținând cont de ipoteza ieșirii Marii Britanii din UE pe 29 martie, așa cum fusese programat, relatează The Guardian.

Astfel, noile pașapoarte au fost introduse pe 30 martie, ziua imediat următoare după presupusul Brexit. Cu toate acestea, unii vor primi în continuare pașapoarte cu ”Uniunea Europeană” până se termină stocul, potrivit BBC.

Unul dintre beneficiarii noului tip de pașaport a fost ”îngrozit”. ”Am fost șocată, pentru că încă nu am părăsit UE încă. Am presupus că vom primi același pașaport. Este primul semn tangibil că părăsim UE”, a spus Susan Hindle Barone, care a fost printre primii beneficiari ai noului tip de documente.

Ministerul de Interne a transmis un comunicat în care spune că eliminarea celor două cuvinte a fost o parte a procesului de două etape de refacere a pașapoartelor și care va culmina cu reintroducerea pașapoartelor albastre, la sfârșitul lui 2019. ”Sunt perfect legale”, spune ministerul.

Sursa foto: BBC / twitter


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

ornella mutti, condamnare, rusia, certificat fals, inchisoare, actrita italiana Ornella Muti, condamnată la șase luni de închisoare. Motivul este de-a dreptul inedit


groenlanda, alerta, calota glaciara, topire accelerata, gheata Groenlanda. 2 miliarde de tone de gheață s-au topit în numai o săptămână


horoscop 17 iunie 2019, horoscop azi, horoscop luni, horoscop zilnic Horoscop 17 iunie 2019. Racii au multă treabă la serviciu, iar Leii sunt puși pe șotii


bella thorne, poze nud, hacker, santaj O actriță americană a postat singură pozele nud cu care era șantajată: ”Du-te dracului, cu toată puterea pe care crezi că o ai asupra mea!”